Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ivana Rinčić Mamut

Ivana Rinčić Mamut

Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U sklopu 24. EME, koju u povodu Međunarodnog dana muzeja organizira Hrvatsko muzejsko društvo, u petak su se u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održale radionice „PECI, PECI, PA ISPECI!“. 

Najmlađi su s tetom Gogom - Gorankom Tomaš mijesili i frigali pecipale. 

Naučili su kako su to nekada radile njihove bake i ujedno odlučili da će nastaviti tu staru tradiciju.  

Podsjećamo kako ćete sve aktivnosti najmlađih, zabilježenih u okviru EME,  moći razgledati na izložbi VOLIN IZIST PRAVU SPIZU! koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena od 15. do 24. svibnja. 

Foto:IRM

Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 12:15

Zeleni dekor od magnolija

Magnolija, proljetna kraljica polako osvaja Trogir.

Na spomendan dominikanke bl. Ozane Kotorske u crkvi sv. Dominika i  nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića blagoslovljene su tri slike s likom ove blaženice. 

Kako bi na zanimljiv i simboličan način obilježili prvih deset godina prijateljstva gradova Trogira i Vaterstettena, u petak je u Parku prijateljstva postavljeno Svibanjsko stablo, takozvani “Svibanjac” ili kako ga Nijemci zovu “Maibaum”.

"Sreća u beskraju" naziv je zajedničke izložbe Likovne udruge Trogir i Umjetničke udruge Guvno koja je otvorena 26. travnja u TC Marisa.

U organizaciji Savjeta DDK Trogir, Gradskog društva Crvenog križa Trogir i Transfuzije KBC Split, u Hotelu Sveti Križ u Arbaniji , 25. travnja  je održana četvrta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

HomeKULTURAIvana Rinčić Mamut Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala