Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ivana Rinčić Mamut

Ivana Rinčić Mamut

Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradonačelnik Ante Bilić i njegovi zamjenici Ruža Kovačević Bilić i Viktor Novak primili su u četvrtak „cakavce“ OŠ Majstora Radovana  kako bi im uručili zahvalnice za sudjelovanje u projektu "Ca je covik!?" .

Kako je nekada bilo u trogirskoj kući, kali i konobi prikazali su 11. lipnja u dvorištu Muzeja grada Trogira učenici OŠ Majstora Radovana. 

U uredu gradonačelnika u petak je upriličeno primanje prof. dr. Iva Babića i akademskog kipara Matka Mijića, dvojice istaknutih Trogirana koji su nedavno nagrađeni državnim nagradama. 

U petak je prigodnim programom započela deveta manifestacija ''Vridne ruke obale, zagora i škoja'' koja promovira kulturnu baštinu s ciljem očuvanja lokalnih identiteta.

Jubilarni 110. rođendan OŠ Petar Berislavić učenici i djelatnici obilježavaju kroz čitav mjesec svibanj.

Rukometni veterani i veteranke organizirali su 2. Međunarodni veteranski memorijalni rukometni turnir ‘Vinko i Ivo Kandija’ koji se  u Trogiru održava 17. i 18. svibnja. Nakon svečanog otvaranja turnira, na sjevernom zidu sportske dvorane, otkriven je mural na kojem su legende trogirskog rukometa Vinko i Ivo Kandija. Vjerno ih je dočarao autor Dino Vejnović.   

Za vrijeme trajanja turnira ispred dvorane je organiziran prigodni program uz pjesmu, iće i piće te organizatori  pozivaju sve ljubitelje sporta, a posebno rukometa da im se pridruže. 

Foto: NSK

HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala