Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti
Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ogranak Matice hrvatske u Trogiru, Javna ustanova u kulturi "Zvonimir" Solin, Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Splitu i Župni ured sv. Lovre u Trogiru  s radošću Vas pozivaju na svečano otvorenje izložbe KIP BIBLIJE – TIJELO JEZIKÂ SA SVIJU KONTINENATA autora i kolekcionara Siniše Vukovića, predsjednika splitskog ogranka DHK. 

Zbog urušavanja odvodnog kanala u Trogiru u Ul. Hrvatskih mučenika (kanal koji dolazi iz smjera Kažotićeve ul.) potrebna je hitna rekonstrukcija u sjevernom traku Ul. Hrvatskih mučenika (parking Fortin). Rekonstrukcija i sanacija će početi već danas po hitnom postupku jer je kanal zbog ovog urušavanja van funkcije.

Nakon pola godine radova, novi izgled je dobio vrtić Cvrčak u Vrsinama, Općine Marina. Projekt vrijedan milijun i pol kuna uz Općinu Marina financiralo je i Ministarstvo, i to polovicom iznosa.

„Ovo je veliki iskorak za djecu s područja Vrsina i Poljica, 18 djece će biti u ovom vrtiću. Prije su bili u prostoru koji nije bio adekvatan, a sad su i unutarnji prostor i okoliš po standardima i normama “, naglasio je prilikom otvaranja vrtića načelnik Ante Mamut.

U odnosu na prošlu godinu na području Općine Marina upisano je čak 14 djece više.

„To je putokaz da moramo svi zajedno raditi na poboljšanju uvjeta za našu djecu. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo jedno veliko igralište za djecu u Gustirni, preko 100 djece je upisano u školu MNK Marina, to je pokazatelj da djeci trebamo naći sadržaje i načine kako ih aktivirati. Imamo 17 naselja, a posebno je demografska slika dobra u Poljicima i Marini. Sada idemo na izgradnju novog vrtića i jaslica u Pozorcu, kamen temeljac je za nekih 15-ak dana“, dodao je načelnik.  

Gradnja vrtića trajala je pola godine.

„Zahvalila bi roditeljima na strpljenju, bili su zbilja strpljivi jer je gradnja trajala pola godine, i cijelo to vrijeme djeca nisu mogla pohađati vrtić. Sad će napokon ići u vrtić i nadamo se da će ponijeti lijepa iskustva koja će im ostati za cijeli život. Vrtić će raditi od 6 sati ujutro do 17 sati popodne“, kazala je ravnateljica DV Cvrčak Nora Đokić. 

 

 

 

 

 

Mediteranske igre održane 1979. godine ostat će poznate i po tome što je, osim Splita, u organizaciju bilo uključeno još osam dalmatinskih gradova: Trogir, Makarska, Sinj, Hvar, Šibenik, Zadar, Omiš i Supetar. Za same Igre u Splitu i ostalim gradovima domaćinima  je bilo potrebno izgraditi kapitalne objekte koji u to vrijeme nisu postojali, ali i neke postojeće potpuno renovirati.

Zahvaljujući MIS-u Trogir je dobio novu sportsku dvoranu. Naime, u organizaciju igara uloženo je 230 milijuna njemačkih maraka, a samo neke od građevina koje su tada izgrađene ili obnovljene su:

- izgrađen je novi putnički terminal u zračnoj luci u Resniku,

- izgrađeno je naselje bungalova uz hotel Medena u Trogiru.

Izgrađeni su ili prošireni i obnovljeni svi važniji sportski objekti od Zadra do Makarske:

- Trogir (izgrađena je nova polivalentna dvorana sa 860 mjesta, centralnim grijanjem, ozvučenjem, kao i svim uređajima za TV prijenose. Ukupna površina dvorane iznosi 2500 m2).

- Prošlo je 40 godina od održavanja Mediteranskih igara u Splitu, ali se dio igara održavao i u Trogiru. Naše male ritmičarke na svoj način su obilježile tu obljetnicu. Naime, tijekom vikenda su se priključile obilježavanju u Splitu tako što su nastupile u SC Gripe i u svečanom defileu splitskom rivom, poručili su iz KRSG Rusulice.

Foto: KRSG Rusulice 

U Pučkom otvorenom učilištu Trogir počeo je program osposobljavanja za Pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s teškoćama.

Blagdan Uzvišenja svetog Križa, čije ime nosi župna crkva, svečano je proslavljen u župi sv. Karla Boromejskog u Okruku u subotu 14. rujna. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. sc. don Boris Vidović, a u koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika predvođenih župnikom don Miroslavom Rubićem.

HomeTrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala