Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zadovoljan sam jer svi pokazatelji i komentari građana govore kako grad ide naprijed. Imamo taj privilegij da živimo u gradu koji je dio svjetski zaštićene baštine i zato svi moramo bolje – i Grad i Holding i svi mi građani, poručio je gradonačelnik Bilić

Posljednjih nekoliko dana u Dalmaciji su pale obilne oborine tako da je plima zadesila i Trogir. Tim povodom porazgovarali smo sa Žrnovčaninom, diplomiranim pravnikom po struci, ljubiteljem meteorologije po hobiju, članom Crometeo tima Radom Popadićem.

Velika količina kiše koja posljednjih nekoliko dana neprestano pada, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.

Srijeda, 13 Studeni 2019 09:00

Očekuje se mutnoća pitke vode

Poradi veće količine kiše koja pada u posljednjih nekoliko dana, došlo je do zamućenja na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, ali je zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja.

Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

“Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži”, kazao je tehnički direktor VIK Split Ivica Perić, dipl.ing.                                                                                                               

                                                                                                                              

 

Rezultati polufinala kupa: Konoba Rudine - MNK Seget 3:3 (6:5), Vrata o’ grada - Instalacije Vidović Vinišće 6:3

Peta zbirka kratkih priča „Priča se (p)o gradu“ predstavljena je pred mnogobrojnom publikom, 11. studenoga, u Gradskoj knjižnici Trogir.

HomeZABAVAKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala