Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obitelj, prijatelji i obožavatelji prisjećaju se legende domaće glazbe, Dina Dvornika koji bi danas napunio 55 godina. Splićanin je preminuo prije punih 11 godina, no podsjetnik na njegovu glazbu i karakter vreba na svakome koraku društvenih mreža, do te mjere da ponekad još uvijek izgleda da je Dino na sceni prisutan.

Dobro je da uopće ima ko napravit film s tematikom iz Domovinskog rata

Robert Pauletić je na Facebooku komentirao film General ovim riječima:

- Pogleda san 'Generala' i zapamtija jednu od zadnjih rečenica: 'Hrvatska će postojat dok se budemo sićali ove naše boli'. S obzirom na to da se mi očito svega slabo sićamo (a u našim medijima imamo i one koji su plaćeni da nam to sićanje zatiru), nije ni čudo da General nije dobija Zlatnu arenu, nego ju je dobija ko je već dobija. Film je inače korektno napravljen. 'Tanji' dio su mi priče o generalovim ljubavnim vezama, puno bolji dio filma je onaj ratni.

Naježija san se na scenu kad generalu Gotovini pokazuju slike naših redarstvenika kojima su u Borovu Selu Šoškočanin i njegovi krvnici naživo kopali oči prije nego šta su ih zaklali. Te iste užasne fotografije vidija san i ja 1991., nekoliko dana nakon šta su nastale, i strahovito su me ogorčile. Interesantno, neki naši ovdašnji medijski zlikovci (s jugopredznakom) nikad i nikako da taj događaj spomenu, a o nekim 'kontrasituacijama' desetljećima kriješte ka papagaji. Ništa čudno. Scene bitaka u filmu možda nisu ka u Hollywoodu, ali su vrlo dobre (posebno prema kraju filma), glumci odlični (naročito Goran Višnjić, Tarik Filipović, Borko Perić).

Na kraju je još poručio: - Svakako pogledat 'Generala'. Kako stoje stvari u našoj jadnoj filmskoj industriji, jadnoj filmskoj kritici i u našim jadnim medijima, dobro je da uopće ima ko napravit film s tematikom iz Domovinskog rata. Zato: hvala za Generala!

Izvor: Dalmatinski portal 

 

Gradovi i općine imaju još samo tri tjedna za odluku: iznos turističke pristojbe nije se mijenjao već 17 godina, mnogi tvrde da krajnji rok za korigiranje cijena

Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:26

Grad Trogir osigurao asistente u nastavi

Bliži se početak još jedne školske godine, a za lakši početak osigurani su asistenti u nastavi za svu trogirsku djecu kojoj su potrebni.

Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 06:06

Mali trogirski VICEPRVACI

U petak 16. kolovoza TROGIRSKA ekipa „Small boys“ postali su viceprvaci (2008 godište i mlađi) Dječjeg turnira ‘IVICA DŽOLIĆ-ĐOLA’.

U četvrtak  je održan 109. plivački maraton Šilo-Crikvenica na kojem je Antonia Buličić u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto.

Stranica 1 od 677
HomeDOGAĐAJIProgram Noći muzeja u Muzeju grada Trogira Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala