Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 01 Travanj 2014 08:35

Predstavnici Trogira i Kvadrilje u Ujbudi

Na poziv gradonačelnika Ujbude – XI. distrikta grada Budimpešte, predstavnici grada Trogira i KUD-a „Kvadrilja“, sudjelovali su od 20.–23.ožujka,2014 u Ujbudi na susretu gradova partnera, organiziranog uz potporu programa Europske unije “Europa za građane“, u okviru EU-projekta „LOKALNO AKTIVNO STARENJE I KREATIVNOST STARIJIH OSOBA“. Susretu su pored predstavnika Trogira, nazočili i predstavnici još pet gradova partnera Ujbude i to Praga 5 iz Republike Češke, Ustrona iz Poljske, Marosvásárhelya iz Rumunjske, Ade iz Srbije i Nádszega iz Slovačke. Svaki od ovih gradova predstavljali su službeni predstavnici gradskih uprava, ali i umjetnici amateri, članovi kulturno umjetničkih društava, koji lokalno djeluju napose u dijelu aktivnosti i kreativnosti starije populacije.
Utorak, 01 Travanj 2014 07:35

1. travnja dan za šalu i smijeh

Prvi je dan travnja rezerviran za prvotravanjske šale. Šalite se, ne ljutite se kada se šale s vama, jer - smijeh je lijek. U Velikoj Britaniji i SAD-u je 1. travnja ili "All Fools Day", dan kada u tren oka možete postati "travanjskom ludom" - "April fool". A, nađete li se toga dana u Italiji ili Francuskoj, dobro pazite na leđa, jer bi vam tko mogao pričvrstiti papirnatu ribu koja će vas preobraziti u ismijavanja vrijednu prvotravanjsku ribu ili točnije - "il pesce d'aprile", odnosno "poisson d'avril".
Subota, 29 Ožujak 2014 13:24

Počinje ljetno računanje vremena

LJETNO računanje vremena u 2014. godini počinje 30. ožujka u 2 sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata, izvijestio je danas Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske 
Četvrtak, 27 Ožujak 2014 08:25

Kakvi ste na fejsu: pijetao, lopov ili hijena?

Hijene, špijuni, emotivci, pijetlovi, lopovi - iako bi mogli biti likovi neke krimi priče iz životinjskog svijeta, zapravo su žargonizmi posvećeni šarolikom društvu s Facebooka koje su u međusobnom opisivanju izmislili kreativni hrvatski korisnici te društvene mreže, ovisno o tome kako ju tko doživljava.
HomeINFORMACIJE Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala