Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Policijski službenici će od danas na prilaznim pravcima gradova nadzirati provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Nastavno na odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, za građane Trogira važna je sljedeća obavijest:
„Homo homini lupus est“ je latinska izreka značenja "čovjek je čovjeku vuk." Potječe iz komedije „Magarci“ rimskog komediografa Plauta iz 195. pr. Kr, a popularizirao ju je državni teoretičar i filozof Thomas Hobbes svojim djelom „Levijatan“. Pojednostavljeno, izraz znači da se čovjek prema svom bližnjem ponaša nečovječno te da su međuljudski odnosi često zatrovani ohološću, zavišću, pohlepom i drugim zlima. Tu je i svima poznata izreka „na muci se poznaju junaci“.
Imajući u vidu ozbiljnost situacije, trogirski gradonačelnik Ante Bilić snimio je video u kojem daje upute kako se zaštititi tijekom ove pandemije s jasnom porukom “Molim Vas još jednom da budete racionalni. U ovom trenutku sve može pričekati, ništa nije važnije od zdravlja i ljudskih života!"
HomeTROGIRZbog velike suše manja ponuda grožđa Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala