Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirska ribarnica je još sredinom ožujka zbog zdravlja i sigurnosti izdala upute građanima. Nastavlja raditi svakodnevno prema redovnom radnom vremenu od 6 do 13 sati, ali po malo drugačijim pravilima. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, otvoren je samo glavni ulaz ribarnice. Unutar prostora ribarnice u jednom trenutku može se zateći maksimalno 5 kupaca uz obvezno izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva u zatvorenom i jednog metra na otvorenom dijelu ribarnice.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak, 02. travnja do 10 sati potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga iz Splita 8 osoba, Solina 4 osobe, Trogira 1 osoba, Podstrana 1 osoba, Hrvace 1 osoba, Dugi Rat 1 osoba, Makarske 1 i Baške Vode 1. Sveukupno na području Splitsko-dalmatinske županije oboljelih je 148 osoba. Od zdravstvenih djelatnika je oboljelih 38, dok ih je samoizolaciji 144. U ovom trenutku je u bolnici 40 osoba, a na respiratoru 7 osoba, 3 iz Dubrovačke-neretvanske županije, 3 iz Šibensko-kninske županije i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije. Ukupno se u samoizolaciji nalazi 2033 osobe. U karanteni se nalazi 13 osoba, od čega 9 vojnika iz Knina. Svi su dobrog općeg zdravstvenog stanja, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.
Bliži nam se Veliki tjedan i Uskrs. Najveći kršćanski blagdan ove godine iščekujemo u atmosferi neizvjesnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa. Zabrana okupljanja opustošila je i crkve, ali duhovni život nije zamro, dapače vjera i molitva većini ljudi daje snagu u ovim teškim trenucima.
Učiteljica iz Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru, Jelena Plejić Senjanin naime, nije ni slutila da će je nevolja s koronom natjerati da osvježi znanje iz održavanja nastave na daljinu, koje je primjenjivala na početku ovoga milenija, prije gotovo dvadeset godina (!), skupa s kolegicom Dunjom Žuro Benić te u suradnji s drugim kolegama nastavnicima predmetne nastave, i to na otoku Drveniku.
HomeTROGIROtvoreno pismo prof. dr. Iva Babića predsjedniku Hrvastskog sabora Gordanu Jandrokoviću: “Ukidanjem Suda Trogir bi mogao izgubiti status Grada” Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala