Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 03 Travanj 2014 05:52

"Zmaj" uspio smiriti mještane Planog

Znam da moje riječi kada kažem da od vas tražim još malo strpljenja neće bit posebno utješne jer ste desetljećima strpljivi. Znam da ste bili solidarni deset godina s Makarskom i zato sam tražio od župana Splitsko-dalmatinske županije, jer je odgovornost Županije da organizira cijeli sustav zbrinjavanja otpada na svom području, da teret solidarnosti treba raspodijeliti na sve jednako, a ne samo na vas ovdje u Planom. – rekao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović stanovnicima Planog na deponiju Vučje brdo koje je posjetio u srijedu popodne.
Srijeda, 02 Travanj 2014 10:27

Voda poskupila 1,50 kuna po kubiku

Od jučer nam je skuplja voda. Naime, vlada je izmjenama i dopunama Uredbe o visini naknade za korištenje voda povisila naknadu distributerima s 1,35 kuna na 2,85 kuna za prostorni metar zahvaćene vode. Cijena vode tako je od 1.travnja za distributere veća u rasponu od 5,71 posto do 19,39 posto. Konkretno, za grad Trogir voda bi poskupila s dosadašnjih 12,10 na 13,60 kn po kubiku.
Krajem travnja ribarnica u Trogiru kreće u rekonstrukciju. Zbog dva milijuna kuna vrijednog ulaganja u preuređenje trogirske peškarije, prodavači ribe do kraja mjeseca sele se na novu staru lokaciju na rivi.
Predstavljanje novog turističkog proizvoda Grada Trogira, Turističke zajednice grada i ostalih turističkih subjekata, inovativnog izleta T-day održalo se 28. ožujka na press konferenciji, u Gradskoj vijećnici, a potom se uz klapsku pjesmu nastavilo turističkim vođenjem i domjenkom u Kneževom dvoru.
HomeTROGIRZABAVA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala