Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Tradicionalna humanitarna Fešta o´pjace privukla je u srijedu velik broj Trogirana na Malu pjacu.
Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, zamjenici trogirskog gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić i Viktor Novak posjetili su Centar Dječji osmijeh pri udruzi TOMS.
Udruga „Dobre Vile“ u srijedu, 04. prosinca 2019. godine s početkom u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici, organizira javnu tribinu na temu "Udomiteljstvo" Predavači su djelatnici Centra za socijalnu skrb Trogir.
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 12:42

Restauracija zvona crkvice sv. Nikole na Lučici

Zbog opasnosti od pada, tvrtka Bumbal iz Kaštel Kambelovca skinula je zvono s crkvice sv. Nikole na Lučici (Čiovo). Marko Bakica, čuvar crkvice Vas poziva da financijskim prilozima pomognete u obnovi i vraćanju zvona. Ako ste voljni donirati nazovite Marka na broj mob.: 095 5209 736. SVETI NIKOLA Petak, 06. prosinca 2019. Misa je u 16:00 sati Misu će pjesmom uveličati Katedralni mješoviti zbor Prikupljaju se novčana sredstva za obnovu zvona! „Crkvica sv. Nikole je iz 1594. godine, kad sam se rodio imala je 400 godina. Prvi sam muškarac koji čuva ključeve crkvice, inače su prije mene čuvarice bile žene iz moje obitelji. Lani sam napravio jaslice također ću i ove, želim da se podigne atmosfera ulice i da se oživi duh Adventa i Božića i na Čiovu. Bit će malo manje, nalazit će se na oltaru da se vide obnovljene klupe i vrata. Ove godine imam u planu prikazati snimku/film Bozottijeve mise, koja se pjeva samo u Trogiru na Badnjak, Božić, Novu godinu i Sveta Tri Kralja, Katedralnog mješovitog zbora staru 30 godina. Što se tiče zvona ono je bilo u jako lošem stanju, postojala je opasnost od pada te se trenutno nalazi na restauraciji u Kaštel Kambelovcu. Pozvao…
Stranica 1 od 470
HomeTROGIRŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala