Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

U Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar 21. listopada u 19:30 otvara se „Žene Ženžene“ – diplomska izložba Magdalene Kudelik. Izložba će biti otvorena do 27. listopada 2014.
Četvrtak, 16 Listopad 2014 12:33

Snima se promidžbeni film o Trogiru

Trogirske kale i drugi biseri UNESCO-ova ljepotana zabilježeni su ovih dana okom kamere kako bi se snimio promidžbeni film o Trogiru.
Priliku za besplatan upis u Gradsku knjižnicu Trogir tijekom Mjeseca hrvatske knjige imaju svi trogirski umirovljenici. Od 15. listopada do 15. studenoga osim besplatnog upisa umirovljenika, oprostit će se zakasnine svima koji su nekim slučajem zaboravili vratiti posuđenu knjigu. Iskoristite priliku i posjetite nas, poručuju iz Gradske knjižnice Trogir.
Utorak, 07 Listopad 2014 11:40

443 godine od Bitke kod Lepanta

7. listopada slavi se blagdan Gospe od Ružarija, nekoć zvan i blagdan Gospe od Pobjede. Ovaj je blagdan utemeljen zbog pobjede kršćanske flote nad turskom u Bitci kod Lepanta 7. listopada 1571. godine. Na taj je dan papa Pio V – dominikanac, pozvao sve kršćane na molitvu Molbenice, u svrhu što uspješnijeg ishoda bitke. Od tada se, dakle već 443 godine na blagdan Gospe od Ružarija, u znak zahvalnosti, moli ta drevna molitva - posebno u okviru dominikanskih crkvi i samostana, piše muzejgradatrogira.blogspot.com.
HomeKULTURA„Gradu na dar“ koncert klape Tragos Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala