Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Priliku za besplatan upis u Gradsku knjižnicu Trogir tijekom Mjeseca hrvatske knjige imaju svi trogirski umirovljenici. Od 15. listopada do 15. studenoga osim besplatnog upisa umirovljenika, oprostit će se zakasnine svima koji su nekim slučajem zaboravili vratiti posuđenu knjigu. Iskoristite priliku i posjetite nas, poručuju iz Gradske knjižnice Trogir.
Utorak, 07 Listopad 2014 11:40

443 godine od Bitke kod Lepanta

7. listopada slavi se blagdan Gospe od Ružarija, nekoć zvan i blagdan Gospe od Pobjede. Ovaj je blagdan utemeljen zbog pobjede kršćanske flote nad turskom u Bitci kod Lepanta 7. listopada 1571. godine. Na taj je dan papa Pio V – dominikanac, pozvao sve kršćane na molitvu Molbenice, u svrhu što uspješnijeg ishoda bitke. Od tada se, dakle već 443 godine na blagdan Gospe od Ružarija, u znak zahvalnosti, moli ta drevna molitva - posebno u okviru dominikanskih crkvi i samostana, piše muzejgradatrogira.blogspot.com.
Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 08:09

Izložba Snježane Mayer u Muzeju grada

"Slikaričin rukopis je strastven, a njena nesvakidašnja slikarska priča uvjerljiva. Pojedini tematski akcenti Snježane Mayer postaju dramaturški akcenti i metaforički prolazi u realan svijet u kojemu se živi, koji je zadan, i svijet koji nam se nudi, poetski-izmaštan", rekla je Danka Radić otvarajući prvu samostalnu izložbu Snježane Mayer pod nazivom "Cogito ergo sum" koja se u atriju Muzeja grada Trogira može posjetiti do 12. listopada.
Utorak, 30 Rujan 2014 12:08

"Cogito ergo sum" u subotu u Muzeju

Izložba "Cogito ergo sum", autorice Snježane Mayer otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira, u subotu 4. listopada s početkom u 20 sati, a može se razgledati do 12. listopada.
HomeKULTURATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala