Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Uoči polutisućljetne obljetnice prvoga izdanja Marulićeve Judite
Nakon pola godine radova, novi izgled je dobio vrtić Cvrčak u Vrsinama, Općine Marina. Projekt vrijedan milijun i pol kuna uz Općinu Marina financiralo je i Ministarstvo, i to polovicom iznosa. „Ovo je veliki iskorak za djecu s područja Vrsina i Poljica, 18 djece će biti u ovom vrtiću. Prije su bili u prostoru koji nije bio adekvatan, a sad su i unutarnji prostor i okoliš po standardima i normama “, naglasio je prilikom otvaranja vrtića načelnik Ante Mamut. U odnosu na prošlu godinu na području Općine Marina upisano je čak 14 djece više. „To je putokaz da moramo svi zajedno raditi na poboljšanju uvjeta za našu djecu. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo jedno veliko igralište za djecu u Gustirni, preko 100 djece je upisano u školu MNK Marina, to je pokazatelj da djeci trebamo naći sadržaje i načine kako ih aktivirati. Imamo 17 naselja, a posebno je demografska slika dobra u Poljicima i Marini. Sada idemo na izgradnju novog vrtića i jaslica u Pozorcu, kamen temeljac je za nekih 15-ak dana“, dodao je načelnik. Gradnja vrtića trajala je pola godine. „Zahvalila bi roditeljima na strpljenju, bili su zbilja strpljivi jer je gradnja trajala pola godine, i cijelo to vrijeme…
Blagdan Uzvišenja svetog Križa, čije ime nosi župna crkva, svečano je proslavljen u župi sv. Karla Boromejskog u Okruku u subotu 14. rujna. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. sc. don Boris Vidović, a u koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika predvođenih župnikom don Miroslavom Rubićem.
Petak, 13 Rujan 2019 08:31

ZAVRŠNA FAZA IZGRADNJE DV OKRUG

Izgradnja novog Dječjeg vrtića Okrug ulazi u završnu fazu. Milijunski projekt financiran dijelom iz Europskih fondova uskoro će svoja vrata otvoriti za 80 mališana vrtićkog uzrasta. Vrijednost gradnje vrtića je 10 milijuna kuna, a projekt je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a izgradnju vrtića financiraju Općina Okrug, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
HomeŽUPANIJATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala