Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Gotova je još jedna odlična fešta u organizaciji PŠK „Srdela“. Bilo je vrime za u lignje poć tako da je gotovo 70 brodica, u kojima je moglo biti najviše četiri člana, isplovilo u subotu, 5. listopada iz porta u Kaštel Starom na lov liganja u Kaštelanskom zaljevu. Ukupno su sve posade ulovile malo više od 20 kg liganja.
Policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u cilju prevencije događanja prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.
Ugovor o sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir", velikog infrastrukturnog projekta ukupne vrijednosti 1,4 milijarde kuna s PDV-om kojeg s 803 milijuna ili sa 69,78%, sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" 2014. – 2020., u Splitu su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike RH Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta.
Svečanost potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir" i Ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području općine Lećevica održat će se danas, 03.10.2019. (četvrtak) u Splitu u 16:30 sati, u zgradi Splitsko-dalmatinske županije. Ugovor potpisuju Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike RH, Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda i Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split. Svečanosti potpisivanja Ugovora prisustvovat će Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, Ante Bilić, gradonačelnik Trogira, Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela, Ivica Radić - Bagi, načelnik općine Okrug te Vinko Zulim, načelnik općine Seget. Realizacijom projekta aglomeracije Kaštela - Trogir postiže se: - spajanje novih priključaka za vodu u slavinama za 7.700 stanovnika - spajanje novih priključaka za kanalizaciju za 32.477 stanovnika - izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Čiovu i Divuljama - Uštede pitke vode - smanjenje gubitaka vode iz vodoopskrbne mreže sa 42% na 36% - Europski standardi u vodno komunalnim djelatnostima - stopa priključenosti 99% - Stop crnim jamama - stopa priključenosti na odvodnju sa 45% na 97% Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir investicija je ukupne vrijednosti 1,15 milijardi kuna (1,43 milijarde kuna s PDV-om) kojega s 803 milijuna kuna…
HomeŽUPANIJAOkruški turizam: Najbolja sezona od neovinsosti, dosad više od pola milijuna noćenja Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala