Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 08 Studeni 2019 12:11

Nikola Buble je svojim djelima zadužio cijelu Hrvatsku

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Večeras, 8. studenog 2019., u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se svečana promocija znanstvene monografije Nikola Buble (1950.-2015.) biografski opus i njegov (etno)muzikološki univerzum autorica Lidije Vladić-Mandarić i Anči Leburić.

Monografiju će predstaviti doc. dr. sc. Sanja Tipurić - Spužević, prof. dr. sc. Danica Škara i prof. dr. sc. Goran Sučić.

„Monografija je nastala s ciljem da pokažemo široj javnosti tko je bio Nikola Buble i što je sve učinio. Cilj je također bio osvrnuti se na njegovu bogatu djelatnost u umjetnosti i znanosti, na njegov golemi doprinos neizostavnoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi, po kojoj ga mnogi najviše i poznaju. Nadam se da će ova monografija poslužiti mnogima koji se budu bavili daljnjim istraživanjima i isto tako da će se u njoj pronaći mnogi ljubitelji klape i klapske pjesme. Jako me veseli da je prva promocija organizirana u Trogiru u rodnom gradu pokojnog profesora Nikole Buble i veliko mi je zadovoljstvo što se ponovno njegova djelatnost dovodi u pozornost. Profesor je svojim djelima uistinu zadužio ne samo Trogir, Split i okolna mjesta nego i cijelu Hrvatsku, a napose i moj Mostar i cijelu BIH“, kazala je jedna od autorica Lidija Vladić - Mandarić.

Foto: MGT

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Studeni 2019 12:17
HomeKULTURADOGAĐAJI Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala