Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 27 Kolovoz 2019 09:26

Muzej grada Trogira: Priča o Trogiru na šest jezika

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svaki posjetitelj Muzeja grada Trogira uz kupljenu ulaznicu besplatno dobije publikaciju koja kroz priču o stalnom postavu priča priču o Trogiru.

Ova je  publikacija u početku bila dostupna na hrvatskom i engleskom, a od nedavno priča o muzeju u gradu muzeju može se s razumijevanjem čitati na još četiri jezika. 

Za prijevod teksta autorice Lujane Paraman zaslužne su Marija Kostić (engleski jezik), Ružica Babić(talijanski), Renata Biočić (njemački), Martina Baričević (francuski) te Daria Ljepopio (španjolski). 

Fotografije u brošuri pričaju sve jezike, a djelo su Maje Maljković Zelalije, a da je u njoj sve napisano točno i provjereno, uz ranije navedene, zaslužne su dr. sc. Fani Celio Cega, Aleksandra Bilić Petričević, Daniela Kontić i Goranka Tomaš.

Tako su i ove godine u Muzeju grada Trogira pronašli nekoliko izgubljenih u prijevodu, a potraga će se nastaviti i u budućnosti...

Podsjećamo,  Muzej grada Trogira tijekom kolovoza otvoren je svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00, a tijekom rujna od ponedjeljka do subote 10:00 - 13:00 te 17:00 - 20:00. 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 27 Kolovoz 2019 10:19
HomeKULTURAValentinovo u Muzeju grada Trogira: radionice "Srce za tebe" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala