Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\gospakarmelska019
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/gospakarmelska019
Utorak, 16 Srpanj 2019 23:06

FOTO Blagdan Gospe od Karmela: velik broj vjernika okupio se na procesiji i misnom slavlju

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Misnim slavljima, devetnicom, procesijom Gospinim kipom i pučkom feštom u Trogiru je svečano obilježen blagdan Gospe Karmelske.

Središnje euharistijsko slavlje u trogirskoj prvostolnici predvodio je dr. fra Šimun Bilokapić koji se u propovijedi posebno osvrnuo na Marijinu poniznosti. Istaknuo je kako su Marijina nada i vjera neizmjerne te da nam Ona svima mora biti učiteljica, na poseban način u krepostima vjere, ufanja i ljubavi. 

Vjernički puk predvođen svećenicima i svečanim barjacima sudjelovao je u procesiji uoči i nakon misnog slavlja. 

Gospin kip su nosili članovi Udruge Gospe od Karmela, od crkve Gospe od Karmela do katedrale u kojoj je održano euharistijsko slavlje, a potom se procesija, uz pratnju katedralnog zbora i Narodne glazbe Trogir, nastavila preko rive do crkve u Pasikama. Već tradicionalno, Majku Božju pozdravljale su brodske sirene, što je oduševilo nazočne turiste na rivi.  

Dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader je zahvalio svima, a posebno  svećenicima i članovima Udruge Gospe od Karmela koji svake godine tradicionalno daju najveći obol proslavi ovog blagdana.

Uslijedila je pučka fešta koju je organizirala Udruga Gospe od Karmela. Uz srdele i vino pjevalo se i  plesalo do kasnih sati, a dobru zabavu omogućili su Boris Oštrić i Trogirski Ribari te Dina Stipčić i Plave Lagune.

Foto: Joško Herceg 

{gallery}gospakarmelska019{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Srpanj 2019 23:23
HomeTROGIRPrikazujem sadržaj po oznakama: Futsal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala