Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 12 Lipanj 2019 11:07

Projekt "Ca je covik!?": Učenici OŠ Majstora Radovana čuvaju kulturnu baštinu svoga grada

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kako je nekada bilo u trogirskoj kući, kali i konobi prikazali su 11. lipnja u dvorištu Muzeja grada Trogira učenici OŠ Majstora Radovana. 

Nastupili su u okviru projekta "Ca je covik!?"koji se odvija već petu godinu zaredom pod vodstvom učiteljice Jelene Plejić Senjanin i u suradnji s Gradom Trogirom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Muzejom grada Trogira. 

Na samom početku su im se obratile ravnateljica Zorana Brodarić, zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić i Roberta Matković iz službe za mentalno zdravlje NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, u želji da nastave čuvati bogatu kulturnu baštinu svoga grada. Čestitale su učiteljicama i mladim „glumcima“ koji su sve nazočne barem na kratko vratili u djetinjstvo. 

"Korteđavanje na starinski" i "Afitavanje" izveli su učenici 2. a razreda učiteljice Plejić Senjanin,  a "Štoriju o Nadalini" učenici 3. c razreda, učiteljice Antonele Guine. 

Kao kruna petogodišnjeg trajanja projekta, izdana je i bojanka „Marin Kudis“ koja je objavljena u suradnji s NZJZ , a nastala je kao plod rada učenika OŠ Majstora Radovana tijekom proteklih 5 godina. Učenici 2.a razreda su je oslikali, a tekst istoimene trogirske legende prilagodila je autorica projekta Jelena Plejić Senjanin koja s velikim entuzijazmom i ljubavi prema starim trogirskim običajima iz godine u godinu najmlađe podučava trogirskoj cakavici. 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 Lipanj 2019 11:12
HomeTROGIRSvečano obilježen blagdan Gospe od Anđela Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala