Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 15 Ožujak 2019 12:39

U okviru Erasmus+ projekta učiteljice iz Italije i Slovenije s kolegama posjetile Trogir

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sudionici Erasmus+ projekta Mystery of History u četvrtak su posjetili Trogir. 

U sklopu tog  projekta održan je 3. transnacionalni sastanak u Hrvatskoj, gdje je domaćin bila OŠ Primorski Dolac. Nakon sastanka sudionici projekta posjetili su Trogir i njegove kulturno-povijesne znamenitosti, a potom su u susjednim Kaštelima razgledali Muzej grada Kaštela i dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Inače, sastanku su prisustvovali svi partneri na projektu: OŠ Primorski Dolac, OŠ kraljice Jelene iz Solina, OŠ Mladika (Ptuj, Slovenija), Istituto Comprensivo Statale Alda Costa (Ferrara, Italija), Direzione Didattica VIII Circolo (Piacenza, Italija). Isti je za cilj imao razmjenu iskustava dobre prakse među učiteljima, evaluaciju rada na projektu i dogovor o pisanju završnih izvješća prije zatvaranja projekta, a održao se u OŠ Primorski Dolac, gdje su učenici pripremili priredbu dobrodošlice. Pridružili su im se i članovi KUD-a Primorski Dolac te načelnik općine.

Cilj ovog projekta, koji je započeo 1. rujna 2017., a  završava 31. ožujka 2019., jest razvijanje digitalnih i jezičnih kompetencija učenika i učitelja, stjecanje i razmjena znanja i iskustava o kulturnoj i prirodnoj baštini, podizanje svijesti o važnosti kulturne baštine svoje zemlje i svijesti o pripadnosti europskoj zajednici. 

Sudionici projekta iz OŠ Primorski Dolac su učenici nižih razreda (od 1. do 4.), učiteljice razredne nastave, pedagoginja i učiteljica engleskog jezika. 

Foto: IRM i Jelena Kelava 

 

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Ožujak 2019 15:17

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRTrogirski gimnazijalci obilježili 40-tu godišnjicu mature Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala