Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 12 Prosinac 2018 11:49

Studentima dvije kune više po satu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak donijela je Odluku o iznosu minimalne satnice za obavljanje studentskih  poslova za 2019. Zbog povećanja minimalne plaće, od 1. siječnja 2019. minimalna naknada za studentski rad povećana je s dosadašnjih 21,50 kuna na 23,44 kune. 

"Poboljšanje studentskoga standarda, kvalitete života i studiranja studenata stalna je briga Ministarstva. Zakonom o studentskim poslovima osigurali smo zaštitu studenata koji rade preko student-servisa, ali zaštitili i cijenu toga rada te je vezali uz minimalnu satnicu. Nadalje, omogućili smo da se ono što se prikupi kao naknada za posredovanje ulaže u poboljšanje kvalitete studentskoga života", istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. 

U Zakonu o obavljanju studentskih poslova navedeno je da ministar za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o iznosu minimalne naknade, i to najkasnije u roku 15 dana nakon što Vlada Republike Hrvatske donese uredbu o visini minimalne plaće. Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj podijeli sa 160. 

 

HomePOLITIKAZoran Milanović novi predsjednik Republike Hrvatske - Kako je glasao Trogir, Okrug, Seget i Marina Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala