Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 12 Rujan 2018 09:09

Trogirski jedriličari - viceprvaci Europe

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U utorak je u Jedriličarskom klubu Trogir upriličena proslava za viceprvake Europe u klasi Seascape 18. Naime, trogirska posada sastavljena od iskusnih mladih jedriličara (Ante Botica - kormilar, Tudor Bilić i Vedran Rožić) je u Portorožu osvojila srebrnu medalju. 

Jedrilo se 4 dana po jako čudnim i nepovoljnim vremenskim uvjetima. Prva tri dana vjetar je bio slab (do 10 čvorova) a zadnji dan, kad je pojačao na 12-15 čvorova, pokazali smo naše znanje i volju te dojedrili do drugog mjesta u ukupnom poretku. Natjecalo se ukupno 35 posada iz 10 europskih država - rekao je Tudor Bilić 

-Ovo nam je prva regata, a koristili smo jedra “Adria sails”, specijalno dizajnirana i proizvedena kod nas u Trogiru - dodao je Vedran Rožić, jedan od članova posade.

Pina Buble viceprvakinja je Hrvatske do 12 godina u klasi Techno 293,  a  Nikola Stipčić je u klasi Techno 293 osvojio treće mjesto na međunarodnom češkom kupu na kojem su sudjelovali jedriličari iz pet država.

-Čestitke našim jedriličarima na uspjehu koji su ostvarili te nadam se da će i dalje, s istim uspjehom, braniti boje svoga kluba - rekao  je gradonačelnik Trogira Ante Bilić, koji je  uveličao slavlje naših jedriličara.

Tekst i foto: Joško Herceg 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 Rujan 2018 18:26

1 komentar

  • Link komentara Valerija Srijeda, 12 Rujan 2018 11:05 Poslo/la Valerija

    Na slici su još i Nikola Stipčić sa brončanom medaljom iz Češke, sa supercupa u jedrenju na dasci, te Pina Buble, sa osvojenim 2.mjestom od djevojčica, a 5. ukupno u prvenstvu Hrvatske Bic Techno 293 do 12 godina, na Jarunu.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeSPORTRukometne veteranke i veterani Trogira pohorili međunarodni turnir u Makedoniji Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala