Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 11:30

Alisa Teletović izlaže u Trogiru : "Poljupci brda" i "Putnik vremena" u atriju Muzeja grada od 10. srpnja

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Suvremena umjetnica Alisa Teletović, koja plijeni pažnju svjetske javnosti ekspresivno figurativnim slikarskim osobnim izrazom, uskoro će plijeniti pažnju trogirske javnosti i gostiju dvodnevnom izložbom u atriju Muzeja grada Trogira. Naime, umjetnica će u Trogiru predstaviti izbor recentnih radova iz dva ciklusa - "Poljupci brda” i “Putnik vremena".

Otvaranje ove izložbe, koja se odvija u okviru 48. Trogirskog kulturnog ljeta, održat će se u utorak, 10. srpnja u 21:00 sat. ( a ne kako je najavljeno 11. srpnja)

Alisa Teletović, jedna od poznatijih suvremenih umjetnica  u BiH, plijeni pažnju svjetske javnosti ekspresivno figurativnim slikarskim osobnim izrazom; izlaže javnosti emocije i duboka životna promišljanja  u  bojama.

Povratkom kući u Bosnu i Hercegovinu iz Australije nakon 17 godina izbivanja, odlučuje spojiti dva kontineta hrabro objedinjujući dvije kulture. Priča koju Alisa poručuje svojim crtežima obogaćena je pustinjskim širokim pejzažima Australije s vizijama duše, otvorenosti i pomirenja koja su oslikana brdima, koja se - ljube.  

Ekspresivna simbolika kolorističkih kolizija upućuje na preplitanje senzacija iz doživljaja, percepcije i inspiracije autorice na putovanjima Hercegovinom, od Stoca do Trebinja, preko Popova polja do izlaska na more. 

Dinarski krš, brda, postaju unutarnje okruženje u kojem su brda kao i ljudi; odvojeni jedni od drugih, pa tik jedno uz drugo, zajedno. Propitujući samu sebe o ljubavi koja bi trebala biti prisutna, a tako je daleka na ovim bliskim nam prostorima, autorica iskonski traga za prikazima.

Ukazuje da su pejzaži u nama, u našim mislima, osjećajima, te kao i u zbilji često realno apstraktna nagoneći nas da zatvorimo oči kako bi usmjerili pogled prema unutra, u dušu.

Kombiniranjem i miješanjem tehnika, oslobođena stega tradicije stvaranja, autorica kreira ekspresivne pejzaže pune boja i linija, stvarajući nove suvremene realnosti kroz koje sama prolazi.

Alisa Teletović je likovna umjetnica, dizajnerica, članica ULUBIH-a, NAPREDKA i ULUPUBIH-a. Diplomirala je 2000. godine na Sveučilištu RMIT u Melbourneu. Aktivno je prisutna na BH i međunarodnoj sceni. Održala je osamnaest samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je niza priznanja i nagrada. Slikarska djela autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, s ljubavlju se kupuju, vole i uživaju. Autorica živi u Sarajevu stvarajući slikarska djela u svom ateljeu. Više saznajte na: alisateletovicartist.com

Otvorenje je u utorak, 10. srpnja u 21:00 sat, a izložba se može razgledati do 13. srpnja.

Radno vrijeme izložbenog prostora i stalnog postava Muzeja grada Trogira tijekom srpnja je svaki dan 10:00 - 13:00 te 18:00 - 21:00.

HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala