Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\zmaj
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/zmaj
Četvrtak, 03 Travanj 2014 05:52

"Zmaj" uspio smiriti mještane Planog

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Znam da moje riječi kada kažem da od vas tražim još malo strpljenja neće bit posebno utješne jer ste desetljećima strpljivi. Znam da ste bili solidarni deset godina s Makarskom i zato sam tražio od župana Splitsko-dalmatinske županije, jer je odgovornost Županije da organizira cijeli sustav zbrinjavanja otpada  na svom području, da  teret solidarnosti treba raspodijeliti na sve jednako, a ne samo na vas ovdje u Planom. – rekao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović stanovnicima Planog na deponiju Vučje brdo koje je posjetio u srijedu popodne.

Svi zajedno moramo pristupit rješavanju toga problema jer otpad ne poznaje granice između općina i gradova niti nacionalne ni političke. Moramo se voditi načelima pravednosti i prestati samo pričati te krenuti na djela, a to je u Planom vrlo vidljivo i konkretno. Grad je započeo s prikupljanjem dokumentacije, ishodio lokacijsku dozvolu, a pratimo svaki korak gradonačelnika ali u partnerskom odnosu ne u tutorskom da se nastavi sa sanacijom odlagališta Vučje brdo. Novac je osiguran u Fondu za zaštitu okoliša i ovu lokaciju moramo sanirati. Riječi su to kojima se ministar Zmajlović obratio mještanima Planog kako je prošlog tjedna i obećao izaslanstvu mještana u Zagrebu.

Pozvao je mještane na otvoreni razgovor o problemu odlagališta i kamenoloma. Te probleme ne smijemo stavljati pod tepih. Kao i sve u životu problemi se ne mogu riješiti preko noći, no vrlo je važno da imamo obostrano povjerenje i da se držimo zadanih rokova. 

Vidite da svakog dana ovdje na odlagalištu postoji napredak, da se na sanaciji deponija radi i da se ide ka konačnom rješenju, a to je da ovu lokaciju zatvorimo i saniramo do izgradnje regionalnog centar u Lećevici rekao je.

Zmajlović je pozivom na solidarnost gradova i općina u našoj županiji koji na svojim područjima imaju odlagališta oko zbrinjavanja makarskog smeća uspio smiriti nezadovoljne mještane Planog koji  su bili odlučni da njemu više nikada neće biti mjesta na Vučjem brdu.

Što se pak kamenoloma tiče ministar je ustvrdio kako će se pojačati inspekcijski nadzor te da će inspekcija morati odraditi svoj posao i to kad su rekao je u punom pogonu, a ne kad ne rade.

Gradonačelnik Ante Stipčić podsjetio je kako je suradnja Grada i Ministarstva izuzetno dobra, kako postoji veliko razumijevanje Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša te kako do konačnog rješenja ima još puno posla.

 {gallery}zmaj{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 03 Travanj 2014 06:07

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIR"Zmaj" uspio smiriti mještane Planog Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala