Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 05 Travanj 2018 12:07

Muzej grada Trogira otvara Edukativnu zonu 23. EMA-om: očekuju vas 3 x 2 radionice, izložba, izlet na Drvenik Veli, ...

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Edukativna zona, dugoočekivani prostor Muzeja grada Trogira namijenjen edukaciji, otvorit će svoja vrata u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije koju u povodu Međunarodnog dana muzeja organizira Hrvatsko muzejsko društvo!

Tema 23. EMA je - lađa, a program u Muzeju grada Trogira je uistinu bogat i raznolik - očekuju vas 3 x 2 tematske radionice, izložba, ali i izlet na Drvenik Veli! 

Svaka plovidba ujedno je i putovanje, od jedne sigurne luke do druge, preko širokih i dubokih voda. Muzeji su, u simboličnom smislu lađe pune različitosti i bogatstva skrivenog u dušama muzejskih predmeta koje čuvamo i prevozimo po vodama današnjice za buduće generacije "lađara", poručuju iz Hrvatskog muzejskog društva. A Muzej grada Trogira poziva vas na ukrcaj u svoj brod koji će pod vodstvom kapetanice, muzejske pedagoginje Goranke Tomaš, zaploviti morem punim priča i kreativnog stvaralaštva! 

"Naši brodovi zaplovit će muzejskim morem punim priča i kreativnog izričaja. Kroz nekoliko radionica izraditi ćemo svoj mali poseban brodić, saznati nešto o crtežu broda na trogirskoj katedrali, posjetiti umjetnika koji izrađuje brodove od palmine grane, a družit ćemo se i s pijetlom koji je nekoć krasio jednu tursku galiju. No, to nije sve; posjetiti ćemo otok Drvenik Veli i voziti se "Šoltankom" (ili kojom drugom). Na sam Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2018., brod pun radova i fotografija koje su nastale tijekom akcije uploviti će u sigurnu muzejsku luku u okviru izložbe Brodi porta moga!", najavljuje Goranka Tomaš pozivajući sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje.

Naime, Edukativno-muzejska akcija odvija se prema određenim pravilima: sudionik bilo koje radionice dobit će knjižicu (po cijeni od 10,00 kuna) koja je od 18. travnja do 18. svibnja - za vrijeme trajanja 23. EMA - važeća ulaznica koja svom vlasniku (djeci, učenicima, studentima) omogućava besplatan ulaz u sve ustanove koje su sudionice 23. EMA, kao i besplatan ulaz na sve najavljene programe u okviru Akcije.

Muzej grada Trogira u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije pripremio je sljedeće programe:

RADIONICE Moj poseban brod

18. travnja 2018. u 16:00 sati

19. travnja 2018. u 9:00 sati

RADIONICE Kukuriku, dobar dan!

24. travnja 2018. u 16:00 sati

25. travnja 2018. u 9:00 sati

IZLET na Drvenik Veli

29. travnja u 10:00 sati

RADIONICE Grafit iz prošlosti

8. svibnja 2018. u 16:00 sati

9. svibnja 2018. u 9:00 sati

IZLOŽBA Brodi porta moga!

otvaranje - 18. svibnja u 18:00 sati

izložba će biti otvorena od 18. do 24. svibnja

Svi programi održat će se u Edukativnoj zoni, prostoru u prizemlju Muzeja grada Trogira u koji se ulazi iz dvorišta. PRIJAVE SU OBAVEZNE, a zaprimaju se za svaku radionicu posebno. Prijaviti se možete na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prvi set od dvije tematske radionice "Moj poseban brod", za koje se možete prijaviti od danas, održat će se 18. i 19. travnja 2018., a što vas na njima očekuje pročitajte u nastavku:

"Brodovi uvijek negdje plove, a i mi plovimo s njima. Nekad su brodovi bili drveni i imali su dušu, čovjek je u njih ulagao puno svog vremena i truda; od same ideje, skice, plana, pripreme drveta pa sve do povezivanja svih dijelova drveta u jednu smislenu cjelinu koja će moći stajati na moru i ploviti. O gotovim drvenim brodovima kasnije se trebalo i brinuti, njegovati ih, popravljati, vaditi iz mora, premazivati... kako bi mogli dugo ploviti morskom površinom. Danas, još uvijek postoje drveni brodovi i njihovi brodograditelji, no sve ih je manje i manje, plastika je ekonomičnija, lakša za održavanje, jednom riječju - praktičnija, ali... nema dušu

Sam čovjek bira hoće li živjeti s predmetima koji imaju ili koji nemaju toplinu i istinski bitak. Muzeji su još uvijek mjesta koja nastoje isticati važnost i ljepotu predmeta koji su nastali uz puno volje i truda. 

Mi ovog puta nećemo izrađivati drveni brod, ali ćemo zato upregnuti svoju maštu, volju i htijenje u izradu brodića tehnikom kaširanja. Pred nama nije lagan zadatak - imat ćemo puno posla u ostvarivanju sna o svom posebnom, šarenom brodu kao što su nekad i brodograditelji imali puno, puno posla u ostvarivanju sna o svom posebnom drvenom brodu...", najavljuje Goranka Tomaš.   

Tri...Dva...Jedan!Neka prijave počnu!

Podsjećamo - radionica "Moj poseban brod" održat će se 18. travnja u poslijepodnevnom terminu - u 16:00 sati te 19. travnja u jutarnjem terminu u 9:00 sati. Prijaviti se možete na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  Naša Edukativna zona nestrpljivo čeka svoje prve korisnike! Dobro nam došli, poručuju iz Muzeja. 

 

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURAGradska knjižnica Trogir: Prvašići dobili besplatne članske iskaznice Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala