Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 28 Veljača 2018 18:00

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja brojnim aktivnostima obilježen u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat kao Dan ružičastih majica obilježen je u srijedu u školama diljem Lijepe naše pa tako i u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin. 

Uz podršku ravnateljice Karmen Sinanović, psihologinje Marije Bilić i  profesora,  učenici su izradili edukativne plakate i letke, nabavili ružičaste majice koje su, kao znak borbe protiv vršnjačkog nasilja,  tog dana nosili na sebi, a ujedno su u školskoj kuhinji pripremili fritule i kroštule. 

Sve  su to prezentirali na štandu u školi, a iste aktivnosti trebali su provesti u utorak i srijedu ispred ribarnice, ali zbog loših vremenskih uvjeta provest će ih uskoro, o čemu će na vrijeme obavijestiti sugrađane. 

Profesorica Ana Coce Novak i psihologinja Marija Bilić educirali su dio učenika drugih, trećih i četvrtih razreda za provođenje radionica o vršnjačkom nasilju na kojima će oni svoje kolege upoznati s vrstama nasilja i načinima borbe protiv istog. Na ovaj način učenici su postali mladi edukatori.

Inače, učenici su i autori kratkog filma o vršnjačkom nasiju koji se  cijeli dan prikazivao u školi. 

Podsjetimo, vršnjačko nasilje je isticanje moći agresijom, a Dan ružičastih majica međunarodni je program i dio je programa prevencije vršnjačkog nasilja kojeg provodi Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Foto: ZK 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Veljača 2018 18:22

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRDan borbe protiv vršnjačkog nasilja brojnim aktivnostima obilježen u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala