Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 05 Kolovoz 2017 09:43

Obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada Trogira, predvođeno gradonačelnikom Antom Bilićem i zamjenicom Ružom Kovačević Bilić, majke poginulih branitelja, predstavnici političkih stranaka i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, na trogirskom groblju su položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader izmolio je odrješenje za poginule branitelje kod središnjeg križa na groblju, a zatim i u kapelici svetog Sebastijana. Potom su na Trgu Ivana Pavla II članovi Narodne glazbe Trogir odsvirali nekoliko prigodnih skladbi. 

Uoči polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u trogirskoj prvostolnici je održana sveta misa za Domovinu i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu koju je predvodio don Vinko Sanader.

 - Najvažnija vojna i politička pobjeda u Domovinskom ratu ostvarena je prije 22 godine vojno-redarstvenom operacijom "Oluja". Najveći dio hrvatskog teritorija tada je oslobođen okupacije te je započela nova, samostalna era naše povijesti, ona kojoj smo stoljećima težili. Danas se, stoga, s posebnim ponosom i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su za našu domovinu položili svoje živote i onih koji su svojom borbom dali doprinos za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

U ime Grada Trogira i svoje osobno ime, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, izjavio je gradonačelnik Ante Bilić.  

Foto:IRM

Poslijednja izmjena dana Subota, 05 Kolovoz 2017 11:33

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala