Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 13 Srpanj 2017 11:56

Glazbena večer posvećena trogirskom tenoru Nikši Biliću - Pantu

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U rano ljeto 1970. klapa Trogir u sastavu Nikša Bilić-Panto, Joško Šantić, Ivo Čatlak, Duško Veršić, Stanko Geić, Duško Geić, Josip Bepo Mirat i Marinko Rožić-Bare , okupila se kako bi snimila film Trogirske impresije u režiji Trogiranina Eduarda Galića.

Projekcija tog filma starog 47 godina i pjesma klape Trogir okupila je u srijedu brojne ljubitelje klapske pjesme u predivnom ambijentu dvorišta Muzeja grada Trogira.

-Ovu večer posvetili smo legendi klapskog pjevanja, trogirskom tenoru- težaku Nikši Biliću- Pantu, a u povodu osamdesete obljetnice njegova rođenja i desetljeća od kako nije s nama, rekao je u ime organizatora Združenih artista, predsjednik Duško Geić  pozdravljajući okupljene Trogirane i sve one kojima je klapa Trogir u srcu.

-Naš grad, onakav kakav je u ovom filmu, više nigdje (ne usuđujem se reći i nikada) takvim nećemo sresti, osim u zakutcima duše ponekog senzibilnijeg među nama , a i to tek u nekim, sve rjeđim, trenucima predaha od tereta svakidašnjice i sve kraćih susreta sa samim sobom. Stoga mi se čini  kako nam ovakvi filmovi zapravo trebaju gotovo jednako radi (p)održavanja ili osvježavanja tih i takvih naših sjećanja, naših vlastitih iluzija, koliko i radi poruka i pouka što ih želimo uputiti našim nasljednicima, rekao je Geić.

Publika je uživala u pjesmama klape Trogir, a svog tatu Nikšu dostojno je zamijenila, iznimnim glasovnim sposobnostima, njegova kćer Marija.

 Foto: IRM

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:02

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURAGlazbena večer posvećena trogirskom tenoru Nikši Biliću - Pantu Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala