Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 19 Ožujak 2014 11:37

Tg Holding: uskoro plaća ali i sistematizacija

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

“Zbog prevelikog broja radnika stanje u gradskoj komunalnoj tvrtki Trogir Holdingu već godinama je neodrživo pa je bilo prijeko potrebno prići izradi nove sistematizacije radnih mjesta koja je ovih dana završena.“ – izjavili su članovi Uprave društva.

Tvrtka ne može opstati s tolikim brojem zaposlenih i jednostavno, ako se želi opstati, broj ljudi mora se drastično smanjiti i to u nekom realnom vremenu.

Plaće kasne tri mjeseca, a gradska suglasnost odnosno jamstvo tvrtki „Trogir holding“ da podigne kratkoročni kredit u iznosu od 1,5 milijuna kuna bit će dostatno za isplatu samo plaće za prosinac.

Međutim problem Holdinga je mnogo teži i složenijii. Bivša uprava ostavila je milijunske minuse, neplaćene poreze, doprinose, nenaplaćene račune koja je sadašnja Uprava napokon počela riješavati i sanirati. Netransparentnim zapošljavanjem podobnika protekle četiri godine, broj zaposlenih popeo se na više od dvjesto. Težak, ali nužan proces sistematizacije morat će se provesti kroz narednih dvadesetak dana. – rekli su iz Uprave društva.

Nitko nije primio plaću

Uprava zlonamjernim i politikanskim potezom smatraju i izjavu vijećnika SDP-a Damira Radića koji je, prema njihovom mišljenju, grubo obmanuo javnost izjavom da članovi Uprave primaju naknade dok su radnici bez plaće. Istina je da prije radnika nitko iz sadašnje Uprave nije, niti će ikada dobiti bilo kakvu naknadu ili plaću.

U Upravi tvrde da će plaću za prosinac nastojati radnicima isplatiti u najkraćem mogućem roku.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 19 Ožujak 2014 12:47
HomeTROGIRŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala