Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 18 Ožujak 2014 14:52

Gradonačelnik Stipčić gostovao na radiju

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U emisiji Gradskog Radija „Dobar dan“ urednice i voditeljice Gordane Dragan gost je bio gradonačelnik Trogira Ante Stipčić.

Goruća pitanja provlačila su se kroz emisiju. Na upit je li na pomolu kriza u vladajućoj koaliciji HDZ / HSP dr. Ante Starčević / HDS s obzirom da na jučerašnjoj sjednici GV nisu došli koalicijski partneri HSP dr. Ante Starčević podpredsjednik vijeća Ivo Milić i član Božo Ćurak, te da nije bilo dovoljno ruku pa ni dvije važne točke nisu prošle, rebalans proračuna i ponovno uvođenje parkinga na šetnici Fortin. Gradonačelnik je odgovorio kako nikakva kriza nije na pomolu, te je dodao kako su oni svoj nedolazak opravdali svojim privatnim obvezama.

No, podpredsjednik vijeća Ivo Milić ujedno i predsjednik stranke HSP dr. Ante Starčević potvrdio je da unutar koalicije ima određenih problema, te je rekao da ako se ti stavovi hitno ne usuglase, a radi se, rekao je o danima, HSP dr. Ante Starčević će izići iz koalicije. Gradonačelnik je kratko odgovorio da on te informacije nema.

U emisiji je bilo riječi i o temi odlagalištu otpada Vučje brdo, upitan je kakva je trenutačna situacija. Gradonačelnik je odgovorio kako radno nastoje učiniti zbilje sve maksimalno, kazao je kako se od 10 mjeseca bore s tim problemom. Gradonačelnik nas je izvijestio i kako je jučer održan sastanak s projektantima iz „Ekonerga“, točnije radi se na ubrzavanju pripreme dokumentacija za postavljanje privremenih kazeta.

Emisija je popračena mnogobrojim pozivima slušatelja, točnije ogorčenih djelatnika tvrtke TG Holding koji mjesecima nisu primili plaću. Gradonačelnik je odgovorio kako razumije sve radnike Tg Holdinga te kako stanje nije lako, te da oni kao vlast pokušavaju sve maksimalno napraviti kako bi stanje bilo bolje, potvrdio je kako ima mogućnosti da se krene naprijed, te da se razviju određene aktivnosti.

Upitan je i kako se s nestrpljenjem jučer na GV očekivala rasprava o prijedlogu odluke o novim koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u gradskoj upravi, no taj prijedlog je povučen iz rasprave. Odgovorio je kako on doista već par mjeseci zagovara određene uštede, njegov prijedlog je bio pored ostalog smanjenje osnovice i njemu i djelatnicima u gradu, s tim uštedama bi koliko toliko pokušali smanjiti dug u 2014 godini. Rasprava o ovom prijedlog se, kako je rekao, ostavlja za iduću sjednicu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 18 Ožujak 2014 15:05
HomeTROGIRZABAVA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala