Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti
Utorak, 18 Ožujak 2014 12:57

HSP dr. A.S. napušta koaliciju?

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sjednica trogirskog Gradskog vijeća održana ovog ponedjeljka iznjela je na površinu ono što se po gradu već neko vrijeme šuška. Vladajuća koalicija je u ozbiljnoj krizi.

Dva vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević (potpredsjednik Vijeća Ivo Milić i član Božo Ćurak) nisu se pojavili na gradskom vijeću. Uz njih nedostajao je i jedan vijećnik HDZ-a (Sandro Hrabar), tako da je većina na vlasti s devet pala na šest ruku, što je nedovoljno za većinu.

Upravo zbog toga, na prvoj ovogodišnjoj sjednici nisu prihvaćene dvije važne točke: Prijedlog prvog rebalansa proračuna do kojega je došlo zbog novog ustrojstva gradske uprave i povećanja Upravnih odjela, te ponovno uvođenje parkinga na šetnici Fortin.

To je potvrdilo sumnju kako je na pomolu ozbiljna kriza u trogirskoj vladajućoj koaliciji: HDZ, HSP dr. A.S. i HDS. Predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Ivo Milić potvrdio je nakon sjednice kazavši da je nezadovoljan odnosom unutar koalicije te da se sa svojim partnerima ne slaže u određenim stvarima. Jedna od njih je što se ni nakon devet mjeseci otkako su došli na vlast nisu počeli rješavati statusi osoba koji su, kako je rekao, nezakonito dobili otkaze za vrijeme bivše SDP-ove vlasti. Osim toga postoji još nekoliko stvari u kojima se koalicijski partneri ne slažu.

- Ako se te stvari hitno ne usuglase, naša stranka napustit će koaliciju. - ustvrdio je Ivo Milić. S druge strane gradonačelnik Ante Stipčić (HDZ) kazao je da po njemu kriza nije na pomolu i da su se članovi HSP-a dr. A.S. ispričali zbog nedolaska na vijeće te da nikakve krize nema.

HomeŠPORT Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala