Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 07 Travanj 2017 18:11

Dan otvorenih vrata Eko-škole u OŠ Petar Berislavić, PŠ Okrug Gornji

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Osnovnoj školi Petar Berislavić, PŠ Okrug Gornji u četvrtak je održan DAN OTVORENIH VRATA.

U organizacijom Udruge Lijepa Naša, koja je financirana od strane EU, prezentiran je dosadašnji rad "Projekta Mi jedemo odgovorno". 

OŠ Petar Berislavić je dobila status Eko škole proteklu školsku godinu. Koordinatorice su nastavnice Ana Jakić i Antonela Radić, koje provode projekt u područnoj školi uz pomoć ostalih  učitelja i nastavnika . U projekt su uključeni svi učenici škole od 1. do 8. razreda

Cilj ovog projekta je poticati učenike na kritičko promatranje čovjeka i njegove prehrambene  navike, razvijati kreativnost, radne navike, organizacijske sposobnosti kod učenika, poticati međusobnu toleranciju i suradnju kao osnovu uspjeha rada grupe. 

-Prezentaciju projekta povezali smo sa nadolazečim Uskršnjim blagdanima, pa smo u atriju naše škole ,uz naše eko-proizvode, izložili i veliki broj namirnica koje se tradicionalno nalaze na stolovima našeg kraja (rafiole, sirnice, fritule, pršurate, rožatu, mladi sir...). Također smo pokušali oživiti neke stare običaje vezane za Cvijetnicu i Uskrs, a koji su danas zaboravljeni od mlađih generacija.

Svojim dolaskom počastili su nas predstavnici Općine Okrug, Turističke zajednica Okrug, DVD Okruk, Izdavačke kuće Alfa, te mnogobrojni roditelji i rodbina naših učenika, kazale su koordinatorice projekta nastavnice Ana Jakić i Antonela Radić.

Svećenik don Ivan Babić je blagoslovio hranu, proizvode i sve prisutne, te istaknuo kako je ovaj događaj lijep uvod u nadolazeće Uskršnje blagdane.

FOTO: OŠ Petar Berislavić 

Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Travanj 2017 18:14

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeŽUPANIJADan otvorenih vrata Eko-škole u OŠ Petar Berislavić, PŠ Okrug Gornji Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala