Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Studeni 2016 14:34

Učenik Ivan Agnić postao članom Centra izvrsnosti

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ivan Agnić, učenik 8. a razreda OŠ Petar Berislavić PŠ Okrug Gornji,  postao je član Centra izvrsnosti iz matematike, koji se 12. studenoga  otvorio u Splitu, a okuplja  nadarene matematičare iz osnovnih i srednjih škola.

U njemu će se za upise u srednje škole i na fakultete tehničkih smjerova pripremati 214 učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije, a otvorio ga je župan Zlatko Ževrnja.

Najbolji će se matematičari okupljati u splitskoj III. gimnaziji, gdje će do Uskrsa vježbati i raditi s mentorima razvijajući znanje  prema posebnim programima koje je za njih pripremljeno.

U Centar izvrsnosti primljeni su učenici od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje. Njih 214 potali su članovi Centra  među brojnom konkurencijom od čak 780 učenika s područja županije. 

S područja Trogira na testiranju je bilo 16 učenika osnovne škole Petar Berislavić i Ivan Agnić uspio je proći testiranje, za koje kaže da i nije bilo lagano. 

Ponosan je na svoj uspjeh i ističe kako će mu zasigurno pomoći kod upisa u sredjnu školu. Ravnateljica škole Edita Bratinčević čestitala mu je na uspjehu i zajedno s pedagoginjom Jelenom Coce poželjela mu puno uspjeha u daljnjem radu. Kazala je kako su osim njega, za ovaj velik  uspjeh zaslužni i djelatnici škole koji su kroz osam godina Ivana pripremali .

Inače, Splitsko-dalmatinska županija ima u planu otvoriti još 12 centara izvrsnosti za 2000 učenika. 

Foto: IRM 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Studeni 2016 14:38