Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Nedjelja, 23 Listopad 2016 16:49

„Trogir Photo Party 2016“ privukao brojne fotografe: U okviru Partya predstavljen 37. Zagreb salon

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

37. Zagreb salon - međunarodna izložba fotografija koja ima tradiciju od 1910. godine, predstavljen je u subotu u Trogiru, u Galeriji Cate Dujsin Ribar.

O izložbi je govorio predsjednik Foto kluba Zagreb, Hrvoje Mahović koji je naglasio kako se ista organizira svake dvije godine i na njoj sudjeluje 300-400 fotografa iz različitih zemalja diljem svijeta. 

Podjsetio je na činjenicu kako se još od 1979. Zagreb salon održava pod pokroviteljstvom FIAP-a (Fédération Internationale de l'Art Photographique). Ove se  godine otvara 9. studenoga u Muzeju Mimara i moći će se razgledati do 24. studenog. 

Na njoj će biti izloženo stotinjak fotografija, uglavnom nagrađenih autora. 

Inače, Zagreb salon po prvi puta je predstavljen u Trogiru, rekao je Mahović i zahvalio Gradu Trogiru i Muzeju grada Trogira koji su u suorganizaciji Foto kluba Zagreb omogućili predstavljanje 37. Zagreb salona. 

Taj događaj je organiziran u sklopu „Trogir Photo Partya 2016“ koji je realiziran zahvaljujući Hotelu Pašike s ciljem promoviranja Trogira kroz fotografiju . 

Nazočne je ispred Grada Trogira pozdravio zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, osvrnuvši se na početke fotografije putem "Camere obscure " pa do današnjih „selfija" od kada je prošlo 190 godina. Kroz to razdoblje fotografija je zauzela jednu od najvažnijih uloga kao dokument ali i umjetnost koja zaustavlja trenutak i ostavlja uspomenu. Svjetla i sjene i arhitektura Trogira je idealna za doseg umjetničke fotografije, rekao je Šilović i  zahvalio se sudionicima što će fotografiranjem detalja u Trogiru, ujedno i predstaviti naš grad na nekim budućim izložbama.

Ispred Hotela Pašike koji je organizirao Photo Party obratio se Marko Hell koji je istaknuo kako se nada da će  ova manifestacija postati tradicionalna i promovirati grad Trogir diljem svijeta.

Inače, „Trogir Photo Party 2016“  okupio  je dvadeset fotografa amatera iz Hrvatske, a  imali su zadatak fotografirati trogirske kale . Ocjene im je na posljetku dao žiri, a publika još uvijek ima priliku glasati. 

Žiri, koji i nije imao lagan zadatak,  prvim je mjestom nagradio fotografiju Valentine Bunić (priložena u fotogaleriji) , a  izbor nagrade publike odvija se putem Facebook stranice Hotela Pašike do subote, 29. listopada. 

Stoga vas  organizatori pozivaju da glasate za najbolju fotografiju. 

 

Foto: IRM i Facebook stranica Hotela Pašike

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 23 Listopad 2016 18:18
HomeKULTURAKomedija "Prvi muževi bacaju se u vodu" oduševila Trogirane Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala