Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 11:05

Vikar Čubelić degradiran u Zagvozd

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

GENERALNI vikar splitsko-makarske Nadbiskupije don Ivan Čubelić ovih je dana iznenada i posve neočekivano degradiran. Svoju crkvenu karijeru nastavit će kao župnik u malome Zagvozdu.

Zbog čega je došlo do ovako naglog pada prvog suradnika nadbiskupa mons. Marina Barišića, nije poznato, a o tome ne želi govoriti ni sam Čubelić.
"Ne želim to komentirati", bio je vrlo kratak. Na dužnost stupa početkom idućeg mjeseca, a prva mu je misa u nedjelju.
U izjavi za Slobodnu Dalmaciju, don Čubelić se postavio kao da se ništa prestrašno nije dogodilo i kao da je nastavak njegove službe u Zagvozdu, nešto sasvim normalno. Ipak, mnogi ne misle tako te špekuliraju kako je don Ivanu "presudilo" nemušto svjedočenje na suđenju fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić, koje terete za utaju gotovo 10 milijuna kuna crkvenog novca od prodaje terena u Baškoj Vodi.

Nije tajna da je don Čubelić bio blizak strukturama braće Sanader. Bivšeg premijera Ive i brata mu Vinka, svećenika u Solinu. Don Ivanov brat Petar Čubelić uhićen je prije tri i pol godine kao direktor HEP proizvodnje u sklopu istrage oko izvlačenja novca u HEP-u, i to zajedno s članom Uprave Željkom Kljakovićem Gašpićem, perjanicom solinskog HDZ-a. Sindikati su se bunili, između ostalog, i zbog nakaradnog kadroviranja u državnoj firmi koja je bila potpuno pod kontrolom solinskog lobija.
Izvorni članak: Index.hr
Screenshot: HRT

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 11:09
HomeŽUPANIJAMore u Dalmaciji već 20 stupnjeva Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala