Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 07:27

Privatnim iznajmljivačima potpora za bazen

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Od 28. veljače, svi zainteresirani privatni obrti, trgovačka društva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge u turizmu te privatni iznajmljivači fizičke osobe mogu se javiti na niz natječaja za bespovratne potpore koje će ove godine Ministarstvo turizma dodjeljivati za njihove projekte.

U tu svrhu izdvajaju 26,65 milijuna kuna, a natječaj traje do 15. travnja. Program pod nazivom "Konkurentnost turističkog gospodarstva" predstavio je u Zagrebu ministar turizma Darko Lorencin.

Novost u programima svakako su poticaji malim privatnim iznajmljivačima fizičkim osobama koji imaju sobe, apartmane, studio apartmane, kuće za odmor i kamp u domaćinstvu za gradnju bazena, što dosad nije bio slučaj. Privatni iznajmljivači za bazene mogu dobiti maksimalno 40 tisuća kuna.

Seljačka domaćinstva, odnosno OPG-i dobili su mogućnost javiti se na natječaj ako obnavljaju, šire ili uređuju postojeće domaćinstvo te uređuju izletište, kušaonicu ili vinotočje. Poticat će se i otvaranje novih domaćinstava te gradnja bazena, sportskih, rekreativnih i edukativnih sadržaja, tematskih parkova te etno zbirki. Novac će se davati i za poboljšanje uvjeta za smještaj osoba s invaliditetom te za korištenje obnovljivih izvora energije. Za sve te projekte mogu povući od 30 do 200 tisuća kuna.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 07:33
HomeINFORMACIJEŠPORT Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala