Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 26 Veljača 2016 13:51

Trogirski učenici i studenti simulirali sjednicu Gradskog vijeća

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Trogirom i Savjetom mladih grada Trogira provela je projekt za mlade pod nazivom planska igra „Lokalna samouprava“. 

Trodnevni projekt koji ima za cilj upoznati mlade s funkcioniranjem lokalne samouprave, završio je u petak,  simuliranom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali mladi grada Trogira podijeljeni u tri „Političke stranake“ i to: Stranka „Mladi za Trogir“ – MZT,  „Stranka trogirskih demokrata“-STD i Trogirska stranka Ivan Lucić - TSIL 

- Ovaj projekt mlade potiče na aktivno djelovanje u zajednici i razbija predrasude o politici i političarima, kazao je pozdravljajući nazočne vijećnike predsjednik Savjeta mladih Grada Trogira Toni Cvijanović, zahvalivši im se na sudjelovanju u projektu. 

Kroz pitanja, prijedloge i odgovore mlade je vodila „Predsjednica Gradskog vijeća“ Patricija Pavlov, inače Pročelnica za EU fondove i gospodarski razvoj.  

Sjednici je nazočio gradonačelnik Ante Stipčić koji je strpljivo odgovarao na vijećnička pitanja, a potom ih pohvalio za odlične ideje i prijedloge  koje su iznijeli baš poput pravih vijećnika. 

U simulaciji je sudjelovalo  dvadeset srednjoškolca SŠ Ivan Lucić  i dvoje studenata koji su zahvaljujući ovom projektu imali priliku naučiti kako je to biti vijećnik, a  kako su nam rekli, svidjele su im se te uloge.  

Pitanja mladih vijećnika i vijećnica odnosila su se na bolje poticanje mladih na obrazovanje, postsezonski turizam, bolju regulaciju prometa i osvjetljenje pješačkih prijelaza, prenamjena trogirskog kina u multifunkcionalan centar, renoviranje kule Kamerlego i obnova parka Garagnin. 

Inače, za ove uloge kroz tri dana mlade su pripremali Danijela Beretin Arno Vinković i Blanka Smoljan iz Zaklada Friedrich Ebert.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala