Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\simulirana
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/simulirana
Petak, 26 Veljača 2016 13:51

Trogirski učenici i studenti simulirali sjednicu Gradskog vijeća

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Trogirom i Savjetom mladih grada Trogira provela je projekt za mlade pod nazivom planska igra „Lokalna samouprava“. 

Trodnevni projekt koji ima za cilj upoznati mlade s funkcioniranjem lokalne samouprave, završio je u petak,  simuliranom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali mladi grada Trogira podijeljeni u tri „Političke stranake“ i to: Stranka „Mladi za Trogir“ – MZT,  „Stranka trogirskih demokrata“-STD i Trogirska stranka Ivan Lucić - TSIL 

- Ovaj projekt mlade potiče na aktivno djelovanje u zajednici i razbija predrasude o politici i političarima, kazao je pozdravljajući nazočne vijećnike predsjednik Savjeta mladih Grada Trogira Toni Cvijanović, zahvalivši im se na sudjelovanju u projektu. 

Kroz pitanja, prijedloge i odgovore mlade je vodila „Predsjednica Gradskog vijeća“ Patricija Pavlov, inače Pročelnica za EU fondove i gospodarski razvoj.  

Sjednici je nazočio gradonačelnik Ante Stipčić koji je strpljivo odgovarao na vijećnička pitanja, a potom ih pohvalio za odlične ideje i prijedloge  koje su iznijeli baš poput pravih vijećnika. 

U simulaciji je sudjelovalo  dvadeset srednjoškolca SŠ Ivan Lucić  i dvoje studenata koji su zahvaljujući ovom projektu imali priliku naučiti kako je to biti vijećnik, a  kako su nam rekli, svidjele su im se te uloge.  

Pitanja mladih vijećnika i vijećnica odnosila su se na bolje poticanje mladih na obrazovanje, postsezonski turizam, bolju regulaciju prometa i osvjetljenje pješačkih prijelaza, prenamjena trogirskog kina u multifunkcionalan centar, renoviranje kule Kamerlego i obnova parka Garagnin. 

Inače, za ove uloge kroz tri dana mlade su pripremali Danijela Beretin Arno Vinković i Blanka Smoljan iz Zaklada Friedrich Ebert.

{gallery}simulirana{/gallery}

HomeTROGIRCrkva sv. Dominika: Započela priprava za blagdan Gospe Lurdske Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala