Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 08:22

BROJ 112 : Najviše poziva za pomoć iz Splitsko-dalmatinske županije

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Državnu upravu za zaštitu spašavanje, jedinstveni sustav žurne i učinkovite pomoći u sklopu kojeg je i telefonska služba 112, prošle je godine nazvalo čak milijun  i 900 000 građana koji su trebali hitnu medicinsku, vatrogasnu, policijsku ili psihološku pomoć.

Najviše poziva za pomoć stiglo je iz Splitsko-dalmatinske županije, čak 236 000, a rekord je srušen za turističke sezone, u srpnju i kolovozu, kad je zbog prometnih nesreća, požara i spašavanja unesrećenih osoba, bilo čak 66 000   hitnih poziva. S druge strane, smanjen je broj zlonamjernih poziva kojih je u početku, kad se sustav tek ustrojavao, bilo gotovo 50 posto, da bi sada iznosio zanemarivih 0, 17 posto. 

Pročelnik  splitskog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Srđan Kušćević rekao je za Trogirski portal da je tijekom jedanaest godina djelovanja sustava zaštite i spašavanje značajno podignuta razina koordinacije među raznim službama i ustanovama.  Više nema razjedinjenosti ni preklapanja odgovornosti, što je uvijek kontrapodruktivno za sustav sigurnosti, ali i za unesrećenu osobu jer se gubi vrijeme za pravodobnu intervenciju.

„Sada je koordinacija među raznim službama(policija,vatrogasci, HGSS, lučke kapetanije, itd) značajno bolja. Broj 112 je jedinstveni europski broj za sve hitne službe koje se mogu povezati preko konferencijske veze i međusobno surađivati u slučaju kompleksnije akcije spašavanja“, istaknuo je Kušćević.

HomeŽUPANIJAOkrug: Projekt sekundarne kanalizacijske mreže treba biti gotov do ljeta 2017. Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala