Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 22 Listopad 2015 12:32

Pročitajte koji su Trogirani na listama za sabor

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Državno izborno povjerenstvo na svojim je službenim stranicama objavilo pravovaljano predložene liste te imena i prezimena kandidata za svaku od 12 izbornih jedinica, čime je nakon višemjesečne neslužbene, počela službena izborna promidžba za parlamentarne izbore, 8. studenoga.

IX. izborna jedinica

Listu za izbore u našoj IX. izbornoj jedinici predali su tako: Hrvatska zora, OraH, koalicija HKS, HSP-a i Obiteljske stranke, koalicija Uspješna Hrvatska, koalicija Hrvatska raste, Autohtona HSP, U ime obitelji, Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om, MOST nezavisnih lista, Stranka rada i solidarnosti, HGS i Željko Kerum, koalicija Živog zida i Akcije mladih te koalicija HKDU, HDS i ND.

Pogledom na liste daje se uočiti kako se na listi Domoljubne koalicije, odnosno koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-AS, BUZ-a, HSLS-a, Hrasta-pokreta za uspješnu Hrvatsku, HDKS-a i ZDS-a, nije našao nitko iz Trogira iako su u središnjicu stranke u Zagrebu navodno poslana imena čak tri kandidata.

Devet Trogirana na različitim listama

S druge strane koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om na svojoj listi u IX. izbornoj jedinici ima šesto i osmo mjesto. Šesti je HNS-ovac Klement Bašić, koji je, iako prijavljen u Splitu, poslovno vezan uz Trogir, dok je na osmom mjestu novo lice trogirskog SDP-a dr. Vedran Kovačić.

Dvoje Trogirana na svojoj listi ima i Održivi Razvoj Hrvatske(OraH). Osmi na listi je Dragan Boduljak, a na dvanaestom mjestu nalazi se Branimir Beus.

Koalicija HKS, HSP-a i Obiteljske stranke također je na listi našla dva mjesta za Trogir. Ivan Šustić iz HKS-a je šesti, dok je HSP-ovka Lana Bakula osma.

Dr. Marina Čaleta sedma je na listi Hrvatske zore, Jure Brkan sedmi na listi Živog zida te Edita Grubišić treća na listi Željko Kerum – HGS. 

X. izborna jedinica

Domoljubna koalicija u X. izbornoj jedinici dala je povjerenje dvojcu koji je također blisko vezan uz Trogir. Segećanin dr. Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke, šesti je na listi, dok je bivši predsjednik trogirskog Gradskog vijeća, aktualni zastupnik u Skupštini grada Zagreba i predsjednik BUZ-a Milivoj Špika treći na listi Domoljubne koalicije.

HomePOLITIKAObljetnica smrti Franje Tuđmana Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala