Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 16 Rujan 2015 08:36

Uprava Tg holdinga: Investiramo, plaće ne kasne i neće biti otkaza

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon brojnih problema s kojima se protekle dvije godine „borila“ nova Uprava „Trogir holdinga“ njezin predsjednik Zlatko Rožić i članica Dijana Ćudina ustvrdili su kako je tvrtka konačno stala na noge te da slijedi početak jednog novog poslovnog  razdoblja. Pri tom su prvenstveno mislili na isplate plaća radnicima i investicijska ulaganja.

Napravilo se puno posla

Plaće koje su radnicima kasnile i do pet mjeseci od kolovoza su sve isplaćene kao i porezne obveze. To je prvi put da se starta od pozitivne nule rekla je Ćudina, šefica finacija.

-Ponosni smo što smo u ove dvije godine napravili. Daleko smo se odmakli od onoga što smo zatekli, od neisplaćenih plaća i obveza većih od 20 milijuna kuna. Pritisnuti time malo smo mogli učiniti. Nismo mogli skoro ništa raditi, kao ni davati ohrabrujuće mogućnosti radnicima. No, upornost se isplatila. Presretna sam što se ostvario plan da ćemo prošle godine krajem ljeta podmiriti  sve zaostale obveze prema državi, a ove godine također do kraja ljeta podmiriti radnicima zaostale plaće. To smo uspjeli čak i prije – prošlog mjeseca kad smo isplatili plaću za srpanj. To nije za pohvalu jer su radnici zaslužili svoje plaće  redovito da dobivaju. No, kad se sagleda pozadina, odnosno financijska situacija koja nas je zatekla, a to je da smo 1. rujna  2013.godine kada smo došli na čelo tvrtke zatekli 7,5 milijuna poreznog duga i da nam se još mnogo tih „repova“ vuče , onda moram priznati da je to uistinu uspjeh kazala je Ćudina.

Predsjednik Uprave Rožić drži da je najveća kriza prebrođena, ali da će još biti  puno posla  kako bi se poslovanje tvrtke dovelo do potpune stabilnosti.

-Velike su šanse da plaće više ne kasne. Dosta smo uložili kako bi mogli bolje poslovati i otvarati nove djelatnosti. Paralelno smo se borili s osiguranjem novca za podmirivanje plaća i onim za investicije koje su prijeko potrebne da bi se očuvale neke djelatnosti, a koje smo pokrenuli u ovoj godini. Više od 3,5 milijuna kuna smo investirali rekao je Rožić.

Nova ulaganja u holding

Nabrojio je ulaganja u opremanje ribarnice, asfaltiranje 2000 kvadrata parkirališta na Solinama, otkup kioska na tržnici gdje će se 1. studenog otvorili cvjećarnica u sklopu nove djelatnosti pogrebnih usluga, legalizaciju zgrade u Planom, ograđivanje skladišta u Planom gdje će se vršiti odvajanje otpada, postavljanje zelenih otoka…

Izvršili smo nabavu za tri nova komunalna vozila vrijedna 1,5 milijuna kuna što je bilo prijeko potrebno s obzirom da nam je vozni park star oko 30 godina  te da iziskuje više troškove održavanja nego što nas košta  kredit ili lizing za kupnju novih. Vozila su nabavljena u suradnji s Gradom pa će 40 posto sredstava  sufinancirati Fond za zaštitu okoliša rekao je.

Neće biti otkaza

Rožić i Ćudina  naglasili su kako im cilj nije višku radnika davati otkaze već pronalaziti novi posao koji će tražiti čak i nove zaposlenike. Trenutačno je zaposleno 173 radnika od kojih 23 na određeno vrijeme. Uskoro se „sprema“ nova sistematizacija  kojom se  rekao je Rožić planira smanjiti broj  zaposlenika. No, ni jedan djelatnik neće na ulicu obećao je prvi čovjek holdinga.

Nakon svih poteškoća, kada  je više puta najavljivan i stečaj te tvrtke, ona  je  ipak opstala. Rožić i Ćudina  uvjereni su kako će se  još boljom financijskom  stabilizacijom   otvoriti investicije koje su  započele  ove godine,  a još  više i u idućoj što vodi ka  njezinoj boljoj budućnosti.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Rujan 2015 08:46
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala