Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 15 Rujan 2015 05:27

FOTO: Otvorena nova škola u Okrugu

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Veliko je veselje biti danas u Okrugu jer to mjesto zaslužuje novu školu. Bio sam davno ovdje, ali Okrug je "narastao", djece je sve više i škola je potrebna. Raduje me što natalitet u vašemu mjestu raste, a djeci koja budu pohađala ovu školu želim da iz nje ponesu puno lijepih uspomena i znanja - kazao je to u Okrugu na otoku Čiovu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, na svečanosti otvaranja nove školske zgrade područne OŠ "Petar Berislavić" u Okrugu Gornjem.

Škola se počela graditi prije sedam godina kao zajednički projekt Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Županije i Općine Okrug. Ukupno je uloženo 22 milijuna kuna, od čega je najviše novca izdvojilo Ministarstvo - 12,5 milijuna, Županija oko četiri milijuna, a ostatak Općina.

- Početak ove školske godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostat će nam u sjećanju upravo zbog otvaranja ove škole u Okrugu - istaknuo je župan Zlatko Ževrnja.

- Riječ je o projektu od iznimne važnosti ne samo za to mjesto, nego i za cijeli Trogir i Čiovo. Nakon škole slijedi otvaranje dvorane koju će Županija također sufinancirati. Dijelim radost svih učenika, koji više neće morati putovati do Trogira, kao i njihovih roditelja. Vaša razdraganost i smijeh neka odzvanjaju hodnicima ove, jedne od najljepših škola ne samo u županiji, nego i u Hrvatskoj - poručio je župan Ževrnja.

Posebno emotivan u obraćanju bio je općinski načelnik Ivica Radić koji se kronološki osvrnuo na vrijeme izgradnje. Podsjetio je i na to kako je Općina već u izgradnju dvorane uložila sedam milijuna kuna te za uređenje okoliša dva milijuna kuna.
- Nadam se da će područna škola u Okrugu uskoro postati posebna škola Okrug - rekao je Radić.

Ravnateljica OŠ "Petar Berislavić" Edita Bratinčević kazala je kako je u školu upisano 225 učenika, od kojih njih 36 prvašića. Učenici predmetne nastave pohađat će nastavu u jednoj - jutarnjoj smjeni, a razredne će se mijenjati u smjenama jutro - poslijepodne. Kada se urede još tri učionice, pored sadašnjih devet drugo polugodište svi će nastavu pohađati u jednoj smjeni - najavila je ravnateljica Bratinčević, zaželjevši učenicima puno uspjeha.

Načelnik Radić i župan Ževrnja potpisali su sporazume o korištenju nove školske zgrade te sufinanciranju njezina opremanja.

Vrpcu su prerezali ministar Mornar, župan Ževrnja te prvašići Barbara Posavec i Roko Radić. Prostorije i školsku zgradu blagoslovio je novi okruški župnik don Ivan Babić.

Podsjetimo, načelnik Radić je i ove godine, kao i prošle, učenicima od prvog do osmog razreda podijelio knjige.

HomeŽUPANIJADOGAĐAJI Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala