Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 01 Rujan 2015 11:48

Fešta od teća

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Prošle subote na čiovskoj Lučici „dimilo“ se iz 14 velikih teća te su se miješali mirisi delicija od mesa i ribe. Manifestacija pod nazivom „Fešta od teća“ koju je organizirala tamošnja Pomorsko športska udruga Lučica, a  koja je bila  humanitarnog  karaktera privukla je mnogobrojne posjetitelje kako domaće tako i turiste. Šušura je bilo na sve strane, jelo se, pilo, pjevalo i plesalo do kasnih jutarnjih sati.

Inače, stanovnici Lučice, kvarta u neposrednoj blizini ACY-eve marine slove kao gostoljubive osobe koje vole počastiti goste, ali s njima popričati i zapjevati. U tom ozračju proteklo je i njihovo druženje s turistima koji su nazočili fešti . Neki od njih boravili su u obližnjim apartmanima, a bilo je i onih koji su znajući da se tamo održava fešta i da je šušur koji garantira dobru zabavu došli iz povijesne jezgre i Čiova.

Meštri od teća pomno su pazili da svako jelo bude što primamljivije za nepca posjetitelja. Natjecale su se ekipe: Torcida Slatine, Caffe bar Galiot, Ekipa s komina, Malari, Torcida Trogir, Caffe bar Ambis, Vila Lučica, Ekipa s Balana te Sipa i Tatoo ink studio.

Najuspješnija ekipa bila je Torcida Slatine koja je za svoj brudet od zubatca, grdobine i škampi odnijela prvo mjesto i za nagradu dobila pršut. Drugo mjesto zauzela je ekipa Caffe bar Galiot koja je spremila tunjevinu na divljač s fužima, a treće ekipa s komina koja je skuhala teletinu s bižima.

Od prodaje jela prikupljeno je 16.532 kune. Novac je namijenjen obitelji nedavno preminulog Mile Panđe koja živi u teškoj financijskoj situaciji s dvoje bolesne djece.

Da fešta prođe u dobrom raspoloženju s pjesmom pobrinuli su se Trogirski kanti te Zlatko, Radenko i Rovinježeovi.

Organizatori se zahvaljuju glavnom sponzoru: Karlovačkoj pivovari, te donatorima, restoranu Sv.Dominik, Fabjanku Biočiću, kafićima: Galiot, Ambis i Albatros, Turstičkoj zajednici Grada Trogira. Posebne zahvale dobili su: Vjeko Hrabar, Zriko, Ruše, Vesna Ivčević, Kosta, Ekipa s komina, te trio Zlatko, Radenko i Rovinježovi. PŠU Lučica se posebno zahvaljuje posjetiteljima fešte koji su kupnjom jela osigurali da se prikupi novac za obitelj Panđa.

Doznajemo kako je plan da se Fešta od teća na Lučici organizira i iduće ljeto u sklopu Trogirskog ljeta.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Rujan 2015 05:34
HomeTROGIRPotrošači na području Balancana u petak ujutro bez vode Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala