Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 06:20

Pročelnik Zurić: Projekt Soline bit će realiziran iduće godine

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U emisiji „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir gostovao je Srećko Zurić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo pri Gradu Trogiru. Govorio je o realizaciji aktualnih  komunalnih projekata te poslovnim planovima.

Radi se na sedam projekata

Nabrojio je sedam projekta na kojima se radi. To su: projekt Soline za kojega je rekao da je trenutačno najvažniji, potom projekti uređenja ulice dr.Ante Starčević, Put Dragulina, raskrižja ulice Špira Puovića s ulicom Kralja Tomislava na Čiovu te cestovna povezanost Mastrinke i Miševca gdje su  naselja formirana, ali pristup cesti nije odgovarajući.

Projekt Soline od vitalnog značenja

Zurić je ustvrdio kako je projekt Soline (izgradnje trajektnog pristaništa za otoke Drvenik Veliki i Mali) najdalje „otišao“, s obzirom da je projektna dokumentacija već davno gotova te da su ishođene sve dozvole.

Nositelj te investicije je Županijska lučka uprava, dok je obveza Grada Trogira izgradnja ceste koja će biti spoj od glavne prometnice do luke. U planu je do kraja godine otkupiti zemljište, a trenutačno se radi na izvlaštenju jer je parcelacijski elaborat izrađen rekao je Zurić. Dodao je kako će spomenutu cestu financijski potpomoći Županija, dok će Hrvatske vode pomoći u izgradnji oborinske odvodnje. Prema njegovim riječima u prvoj polovini iduće godine taj izuzetno važan projekt bi se trebao realizirati.

Radovi na Travarici

Što se pak ulice dr.Ante Starčevića tiče  kazao je kako su ishođene lokacijska i građevinska dozvola te da će se radovi koji će započeti u idućoj godini obavljati u tri faze. Za Put Dragulina ugovoren je parcelacijski elaborat za iduću godinu.

Zurić je kao projekt od posebnog značaja izdvojio i projekt Balančane kazavši kako su Hrvatske vode tamo riješile bujične vode, a da na Gradu ostaju oborinske zašto će se iduće godine krenuti u izradu dokumentacije.

Spomenuo je i uređenje groblja za koje su u proračunu osigurana sredstva. Već je asfaltiran prostor ispred ulaza gdje će se označiti parkirališna mjesta te je asfaltiran središnji prolaz. Do kraja godine u planu je popločavanje uokolo crkvice Gospe od zdravlja rekao je.

Pročelnik Zurić zadovoljan je ostvarenjem zacrtanih planova u ovoj godine iako je istaknuo kako se uvijek može više i bolje ali da to ovisi o novcu s kojim raspolaže njegov odjel.

Posebno je zadovoljan što su napokon nakon tri godine riješeni problemi glede vode i kanalizacije u ulici Put kapelice. Potom što je nakon deset godina prvi put obavljena sanacija drvenog mosta preko Foše. Rekao je kako se ta sanacija trebala vršiti svake godine te da će  se to ubuduće i raditi. Podsjetio je kako su uređene i nerazvrstane ceste.

Plaža kod bivšeg odmarališta Đuro Đaković

Dotaknuo se teme uređenja plaža rekavši da je za to utrošeno oko 500 000 kuna. Ovo ljeto naglasak je stavljen na uređenje šest plaža.
- Nažalost, onu pokraj nekadašnjeg hotela Đuro Đaković zbog nepristupačnosti nismo uspjeli urediti jer je ono iziskivalo više od 100 000 kuna samo za osiguranje „maone“. Zato ćemo iduće godine tu plažu uvrstiti na listu prioriteta, rekao je Zurić.

Govorio je i o angažmanu na otocima Drveniku Velikom i Malom  istaknuvši kako se ozbiljno radi na projektu dovođenju vode na ta dva otoka postupkom desalinizacije što bi stajalo oko dva milijuna kuna.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 07:06
HomePOLITIKATROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala