Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 25 Srpanj 2015 10:26

U Zračnoj luci Split puštena u rad prva električna punionica automobila u Županiji

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Zračnoj luci Split, Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, pustio je u rad prvu električnu punionicu automobila u našoj Županiji, uz koju se na širem području Županije, nalaze i još četiri istovjetne punionice automobila na električni pogon.

Plato ispred hotela Park i Cornaro u Splitu, trgovački centar City Centar one i hotel Miramare u Makarskoj su također smjestili punionice u sklopu svojih prostora, a sa svojim radom započeli su upravo danas.
- Osim samih punionica u okviru ove aktivnosti omogućit će se i korištenje interaktivne eRoaming platforme „www.puni.hr“ putem korisničke kontrolne ploče, uz pomoć koje će se u realnom vremenu moći demonstrirati lokacije električnih punionica, njihov status, kao i aktivna promocija pametne infrastrukture među širom javnosti- rekao je župan Ževrnja.
Nadodao je da na ovaj način promičemo eMobilnost i izgradnju javne infrastrukture punionica za e-vozila čime se želi povezati cijelu Županiju, a kroz eRoaming platformu priključiti se i na europsku mrežu punionica.
- Sve je više hrvatskih građana zainteresirano za nabavku električnih vozila, a  kako bi se odgovorilo  na rastući interes i potrebe, kako za naše građane tako i za potrebe turizma,  Županija se odlučila na ovu pilot aktivnost- naglasio je Ževrnja.
- Postavljanjem ove infrastrukture stvaramo mogućnosti i za gospodarstvo s ciljem da tvrtke koje žele smanjiti potrošnju fosilnih goriva i doprinijeti smanjenju štetnih emisija CO2 u okoliš to sada i naprave, a u turističkom smislu stvaramo temeljnu infrastrukturu za prihvat glavnih elemenata intermodalnosti, poput „car sharing“, tzv. dijeljenje automobila sustava električnih vozila- zaključio je Ževrnja.
Izvor: Dalmacija News

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeŽUPANIJAPolicija upozorava: Promijenite osobne iskaznice s "bb" oznakom! Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala