Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 11:45

Proglašeni najbolji trogirski rafiol i najbolji suveniri sajma

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rafiol Ivane Delić iz Kaštel Sućurca odnio je pobjedu na natjecanju za Najbolji trogirski rafiol kojeg su u sklopu manifestacije „Vridne ruke obale, zagore i škoja“ organizirali Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira.

Nagrađena je s tisuću kuna jer, kako kaže žiri, njezini rafioli imali su izvorni okus. Drugo mjesto zauzela je Olga Sršić, a treće su podijelili Dina Rožić i Danijel Rožić. 

Žiri u sastavu Nikica Ševo predsjednik, Ivana Orešić,  Karmela Zorić, a kao posebni članovi žirija rafiole su ocjenjivali  Ivan Buzolić predsjednik udruge Croatian Master Chefs i Nikša Ivičević dopredsjednik udruge Croatian Master Chefs.

Svi su rafioli bili kvalitetni, ali presudile su male oscilacije u ukusima, kazao je predsjednik žirija Nikica Ševo, koji je zbog odsustva prvoplasirane nagradu uručio njezinoj teti Ivanki Idvorac - Đovani.

U sklopu manifestacije održao se i izbor najoriginalnijeg suvenira sajma. Žiri u sastavu Snježana Mayer, Matko Mijić i Goranka Tomaš  imao je težak zadatak. Trebali su, naime, između 50 izlagača odabrati one najbolje. 

Prva mjesta su osvojili: u kategoriji „Umjetnički suvenir" nagradu su podijelili Obrt „Turtula“ Lucije Rilov i Domaća radinost Mirjane Kukrić. 

U kategoriji „Uporabni suvenir" prvo mjesto je osvojila Domaća radinost Ive Pešut. 

U kategoriji „Jestivi suvenir" prvo mjesto su podijelili Mesarski obrt „Jagušić“ i obrt Kapronca.

Podsjetimo, u sklopu manifestacije Vridne ruke obale, zagore i škoja brojni su domaći i strani gosti uz gastro ponudu imali priliku uživati u prigodnom programu u kojem su nastupili: Klapa Tragos, KUD KVadrilja, Prijatelji ojkalice-Labišnica, KUD 7 Kaštela, KUD Jedinstvo, Klapa ŠinjorineHrvatsko pjevačko društvo „Petar Berislavić“, Laco i Free electric band. 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Lipanj 2015 07:41
HomeTROGIRDijabetičko društvo Trogir obilježilo Svjetski dan šećerne bolesti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala