Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 06 Svibanj 2015 12:21

Posjet Trogirana Vaterstettenu

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Trogirani su, već tradicionalno, bili dragi gosti u bavarskom gradu Vaterstetten u periodu od 29. travnja do 5. svibnja, a susret je organizirala Udruga prijateljstva Grada Trogira i Vaterstettena na čelu s predsjednikom Tončom Baradom.

U Vaterstettenu ih je kao i uvijek dočekala srdačna dobrodošlica gradonačelnika Georga Reitsbergera, te Michaela Baiera i Slavice Tavre, predsjednika udruge Partnerstvo s Trogirom, koji nisu krili zadovoljstvo činjenicom da dva grada nastavljaju s odličnom suradnjom.

Uz članove udruge, na put su krenuli i polaznici glazbene škole Josipa Hatzea, DO Trogir, zajedno s profesorima koji su zajedničkim koncertom „Glazba gradi mostove“ s tamošnjim glazbenicima Hubboldt gimnazije oduševili brojnu publiku.

Uz smještaj kod domaćina Trogirani su se uz pratnju vodiča,  upoznali s Münchenom, posjetili Legoland, pivovaru, bavarsku prvomajsku tradiciju, park divljači i još mnogo toga, a kao posebna uspomena na još jedan u nizu zajedničkih susreta bila je sadnja „Živog stabla Maibauma“.
Domaćini nisu zaboravili ni članove udruge TOMS kojima su donirali invalidska kolica i hodalice.
 
Sklopljena su prijateljstva između mladih ljudi koja ostaju trajna i svi zajedno postali smo jedna velika obitelj koja iz godine u godinu raste i gdje zajedno imamo isti dom – Europu - kazao je Tonči Barada.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Svibanj 2015 12:31
HomeTROGIRŠPORT Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala