Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 11:10

Otvorena 4. po redu FESeTemana trogirskoga libra

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Već tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama, FESeTemana trogirskoga libra, otvorena je 20. travnja, u atriju Muzeja grada Trogira.

Ova manifestacija se odvija od 2011. godine s ciljem promoviranja čitalaštva uz isticanje važnosti lokalnih tema u općem kontekstu.

FESeTemana ostaje otvorena  do 25. travnja, te se od 9 do 12 i od 17 i 30 do 20 i 30 mogu razgledati i kupiti brojna izdanja, od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do slikovnica za djecu.
U izdanju Muzeja grada Trogira, u ponudi je i novi, ručno rađeni suvenir s otiskom pečatnjaka trogirske komune.

Autorica projekta Daniela Kontić-Strojan je na ideju za osmišljavanje ove manifestacije došla zahvaljujući Danu hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja, u spomen na dan kada je Marko Marulić, 1501. godine, završio Juditu – prvi umjetnički ep hrvatske književnosti ispjevan na hrvatskome jeziku.

U okviru festivala knjiga, na Dan hrvatske knjige, 22. travnja, u Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje Rječnika i gramatike trogirskoga cakavskoga govora autora Duška Geića.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 11:50
HomeKULTURAUPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Imate priliku besplatno obići Trogir uz turističke vodiče Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala