Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 01 Travanj 2015 10:11

Dvije godine od privatizacije Brodotrogira d.d.

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

06.04. navršavaju se dvije godine od privatizacije Brodotrogira d.d. Za tu prigodu, članovi Likovne udruge Trogir osmislili su i idejno razradili prigodnu skulpturu, a radnici Brodotrogira su je od ostataka čelika izradili.

Prošle su skoro dvije godine od privatizacije. Mnogo toga se napravilo kroz to vrijeme.
Izgradila se i porinula u more Novogradnja 325 i započelo se s izgradnjom Novogradnje 326 za vlastitu pomorsku tvrtku Trogir Maritime.

Napravljan je iskorak na offshore tržište s izgrađenim nadgrađem za jack up platformu za tvrtku Perenco. Zaključen je ugovor o zajedničkom ulaganju za seriju offshore brodova s nizozemskim partnerom. Zaključen je ugovor o završetku gradnje chemical tankera. Proradio je i novi DOK 4 čime se upotpunila usluga servisnog centra, a time se postiže bolja konkurentnost na tržištu preinaka i popravaka jahti.

U svrhu modernizacije proizvodnog procesa započelo se s izgradnjom hale za antikorozivnu zaštitu.  Izgradila se i nova marina čiji su kapaciteti na današnji dan skroz popunjeni.
Unatrag dvije godine, škver je promijenio svoju vizuru.

Trogirski likovnjaci nastojali su sjediniti elemente  trogirske baštine i tradicionalne brodograđevne djelatnosti. Tako će ova skulptura trajno svjedočiti  o pozitivnoj sinergiji koju stanovnici grada i djelatnici Brodotrogira d.d. stvaraju već desetljećima.

 „Iskreno se zahvaljujemo Brodotrogiru d.d. na ukazanom povjerenju jer nam ovaj uspjeh dokazuje da smo kao udruga spremni i za najzahtjevniji kreativan rad i umjetničko stvaralaštvo. Nadam se da će biti još ovakvih prilika i da ćemo zajedno osmisliti i realizirati još mnogo umjetničkih radova“, rekla je Karolina Miše, predsjednica Likovne udruge Trogir povodom postavljanja ove skulpture.


Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRKradljivica 'operirala' po trgovačkom centru u Trogiru, na meti joj je bio nakit Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala