Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti
Srijeda, 04 Veljača 2015 13:03

Svi naši šatori

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

„Dali su nam mnoga obećanja, više njih nego što ih se mogu sjetiti, ali nijedno nisu ispunili osim jednoga; obećali su da će nam uzeti zemlju i uzeli su je.“ Bernard Baruch

Evala trogirski svite!

Evo nas da malo komentiramo i analiziramo situaciju u našem lipom Trogiru, ali i u Lijepoj našoj. Kao što znate, na Međunarodnom sudu u Haagu odbačena je tužba Hrvatske protiv Srbije za genocid, ali i protutužba Srbije protiv Hrvatske. Pa se pitam tko je napadao hrvatska sela i gradove, tko je ubijao hrvatske građane granatama, raketama i mecima, tko je odgovaran za masakre u Vukovaru i Škabrnji, ali i nizu drugih gradova i mjesta? Zar će opet biti pitanja „Gdje si bio 91.?“ i „Tko nas bre zavadi?“ Moj dojam je da se u medijima želi prikazati da je zločin u Hrvatskoj počinila nepostojeća Jugoslavija, umjesto Srbije i Crne gore. Zar se JNA već 1991. nije pretvorila skupa sa četničkim formacijama u agresorsku soldatesku kojoj je na čelu bila Srbija?

Zar je problem samo u imenu države?  Pa to se moglo pravno preformulirati i argumentirati da je bilo političke volje. A pošto u Hrvatskoj sve počiva na političkoj volji, imamo stanje kakvo imamo.

„Dom će bezbožnika propasti, a šator pravednika će procvasti.“ Mudre izreke 14,11

Prosvjed stradalnika Domovinskog rata u Savskoj ulici u Zagrebu pod brojem 66 traje već preko 100 dana, i zahtjevi prosvjednika nisu se nimalo promijenili. Traže ostavku ministra branitelja Predraga Matića Freda, zamjenika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ, zbog odnosa prema 100%-tnim invalidima Domovinskog rata i njihovim obiteljima. Na hladnom prostoru ispred Ministarstva branitelja provesti više od 100 dana, najtežim stradalnicima zasigurno nije lako, a smatraju da od svojih zahtjeva neće odustati. Proteklog tjedna došlo je do panike i nezadovoljstva među prosvjednicima najavom da će Policijska uprava zagrebačka deložirati prosvjednike, ali nasreću to se nije dogodilo. Policija je rekla da neće deložirati prosvjednike, bez obzira što tamo borave bez dozvole. Hrvatima inače nedostaje aktivizma pa i prosvjeda, bilo da se radi o politici, braniteljima, lokalnim problemima itd. U slučaju da institucije ne djeluju, prosvjed je legitiman oblik izražavanja svoga mišljenja, i tko im to može zamjeriti?!

„Najviše se laže u ljubavi, lovu i predizbornoj kampanji.“ Winston Churchill

Nakon izbora za predsjednika ove godine nam dolaze već izbori za Sabor i Vladu, tako da 2015. možemo zvati izbornom godinom. Vlada RH je krenula ozbiljno sa oprostom dugovima građanima koji su već godinu dana u blokadi, što smatram dobrim potezom, bili u korist izbora ili ne, zaduženim građanima dobro će doći. Ustvari građani mogu biti sretnici, jer u galopirajućoj krizi mogu biti sretni samo kad su izbori budući onda slušaju obećanja o novim radnim mjestima, poduzetničkim zonama i investitorima koji su Jetiji, svi su čuli za njih, a nitko ih nije vidio. Javnost zabavlja činjenica gdje će stolovati nova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, s obzirom da je stvar zakuhao naš premijer Milanović, a problem će rasjeći još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović. Tako da će se valjda naći neko kompromisno rješenje, za našu predsjednicu da ima gdje primati državnike i naše građane na kavicu.

Veseli i zdravi bili i živili!!

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Veljača 2015 13:07
HomePoljo-kutak Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala