Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 21 Siječanj 2015 08:20

Luci nedostaje još 200,000 kuna za lječenje u Kanadi

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najnoviji rezultati stručnjaka iz Kanade govore da mala Trogiranka Lucija Živković boluje od atipičnog tumora na mozgu. Prva je u Hrvatskoj s ovakvom dijagnozom.

Stručnjaci kao jedinu nadu za izliječenje spominju eksperimentalni lijek. Roditelji male Luce mole za pomoć jer ima nedostaje još oko 200.000 kuna za potrebe liječenja u Kanadi.

Kako znate, mala Luce oboljela je od zloćudnog tumora na mozgu i primarno je operirana u Zagrebu. Nakon operacije u Kanadu je dr. Ericu Bouffeu poslan uzorak tumora koji je analiziran i te je konačno utvrđena stvarna dijagnoza.

Naime, Luce nema anaplastični ganglionom, već pleiomorphic astrocytom (PXA).

Lucin tumor ima mutaciju koja se zove "BRAF" I vrlo je rijedak, samo 20 ljudi na svijetu za koje se zna, a nijedan slučaj nije dosad zabilježen u Hrvatskoj.

Zbog ove mutacije ona ne smije primati tretman radijacije, jer to može prouzročiti još agresivniji tumor, te dr. Eric Bouffe predlaže eksperimentalan način liječenja kao jedini moguć.

Trenutno postoje međunarodne eksperimentalne probe, upotrebljavajući Dabrafenib za Lucin tip tumora. Jedan od ovih centara, koji radi na tome, jest u dječjoj bolnici u Torontu (Dr. Bouffe je voljan našu Lucu  primiti na liječenje, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni, jer je Dr. Bouffe najveći specijalist po pitanju tih oboljenja u svijetu, kažu Lucini roditelji).

Tumori sa BRAF mutacijom se liječe sa specifičnim lijekom - BRAF inhibitorom. Lijek (dabrafenib) bi bilo besplatan, a roditelji bi morali platiti konzultacije i kliničke troškove.

Ovaj eksperiment je relativno nov, u uporabi je tek godinu dana. U Torontu se liječi 6 pacijenata starosti 3 do 18 godina. Djevojčica koja je imala najagresivniji oblik tumora izgleda, za sada, da je izliječenja.

Lucini roditelji  ŽELE liječiti i izliječiti Lucu uz Vašu i Božju pomoć, u Kanadi kod dr. Erica.

Zbog novih okolnosti, jučer smo imali zakazan sastanak u Zagrebu s ravnateljicom dječijeg onkološkog odjela Klajićeve klinike u Zagrebu dr. Stepan, dr. Cvrljom i predstavnicom kanadskog veleposlanstva u Zagrebu. Sastanku su bili nazočni i Lucin Tata, te predstavnica Udruge "Kolajna" Tribunj.

Cilj sastanka bio je dogovoriti konkretne korake koji se trebaju učiniti da bi naša Luce što prije otišla na lječenje, što je uspješno i učinjeno.

Za tu svrhu potrebno nam je oko 800.000 kuna. U dosadašnjim akcijama prikupljanja financijskih sredstava koja su potrebna našoj Luci za liječenje prikupljeno je 600.000,00 kn te se svima koji su dali svoju "KAP POMOĆI ZA RIJEKU ŽIVOTA " ovim putem i zahvaljujemo.

Međutim, nedostaje još otprilike 200.000,00 kn te Vas molimo da nam pomognete. Uz vašu pomoć srušit ćemo i tu prepreku koja nam stoji na putu k Lucinom izliječenju.

Sve informacije o Luci i njezinoj bolesti možete naći na Facebook stranici "Pomozimo malenoj Luciji". Pomoći možete, dragi ljudi, na više načina.

Pokrenut je humanitarni SMS za pomoć maloj Luci.

- Pošaljite poruku s tekstom Luce5 na broj 647647. Cijena poruke je 4,96kn.

ili dvoje donacije možete uplatiti na:

IMEX BANKA - TROGIR

HR6124920083122000391

MAJA ŽIVKOVIĆ

Uz vašu i Božju pomoć do ozdravljenja!
Ksenija Mandarić
Udruga "Kolajna"

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRLuci nedostaje još 200,000 kuna za lječenje u Kanadi Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala