Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 07:29

PROGNOZA: Pretežno oblačno do kraja tjedna

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon perioda sunčanih dana vrijeme je za pljuskove i južinu. Već od subote na području Dalmacije su se počele mjeriti prve litre kiše. Na meteorološkoj postaji Plano-Trogir tijekom subote je izmjereno 4, a u nedjelju do 16 sati 40 litara kiše.

Na dubrovačkom području su zabilježene i poplave dok je ponegdje pala tek pokoja kap kiše što nam govori kako intezitet oborina nije svugdje isti i da će količina oborina narednih dana varirati između 15 i 40 lit./m2.

Prema trenutnim prognostičkim modelima sredinom ovog tjedna će se kraj Italije nalaziti snažna i duboka ciklona koja će djelovati na vrijeme i kod nas.

U ponedjeljak očekujemo pretežno oblačno vrijeme uz pljuskove s grmljavinom, ponegdje su moguća kraća sunčana razdoblja. Najveća mogućnost za kišu je na dijelu Srednjeg i na Južnom Jadranu gdje može pasti i preko 50 litara kiše. Malo kiše može pasti i u središnjim te istočnim predjelima zemlje, a u višem gorju uz snijeg. Puhat će sjeverozapadnjak i jugo. Minimalna temperatura zraka na obali od 8°C do 13°C, maksimalna od 11°C do 15°C. Minimalna temperatura zraka u unutrašnjosti od -1°C do 6°C, a dnevna od 7°C do 12°C, u gorju hladnije.

Utorak donosi slično vrijeme kao i ponedjeljak. Bit će pretežno oblačno uz pljuskove većinom u Dalmaciji. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, a mala vjerojatnost za kakav pljusak postoji u gorju te u Posavini i na istoku. Snijeg je moguć u višem gorju. Puhat će većinom slab vjetar južnih smjerova.Minimalna temperatura zraka na obali od 8°C do 12°C, dnevna od 12°C do 15°C.
Minimalna u unutrašnjosti od -1°C do 5°C, dnevna od 7°C do 13°C.

Pljuskovi će se nastaviti i tijekom srijede i četvrtka koji će lokalno biti i obilniji. U višem gorju će biti snijega. Duž obale će se izmjenjivati suhi i periodi s pljuskovima, no većinom bi se trebalo zadržati oblačno vrijeme.
Puhat će umjereno, a na otvorenom moru jako jugo. Jutarnje temperature uz obalu od 8°C do 13°C, a dnevne će se penjati ponegdje i do 16°C što je iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Jutarnja u unutrašnjosti od 3°C do 8°C, a maksimalna do 13°C.

Petak će proteći u pretežno oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. U drugom dijelu dana će jugo okrenuti na buru, pa će temperatura zraka blago pasti. Oborine će tada postupno prestati, a uslijed zahlađenja će se snježna granica spustiti malo niže, pa je snijeg moguć ponegdje i niže tijekom večeri i u subotu.

Tijekom vikenda kakav pljusak snijega moguć je i u nizinskim predjelima, a u gorju ponegdje i uz stvaranje snježnog pokrivača.
Bura će nastaviti puhati pa će temperature zraka pasti za koji stupanj.
Prognozu za trogirskiportal.hr izradio: Mario Božinović

HomeINFORMACIJETrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala