Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\izlozba06.10
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/izlozba06.10
Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 08:09

Izložba Snježane Mayer u Muzeju grada

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Slikaričin rukopis je strastven, a njena nesvakidašnja slikarska priča uvjerljiva. Pojedini tematski akcenti Snježane Mayer postaju dramaturški akcenti i metaforički prolazi u realan svijet u kojemu se živi, koji je zadan, i svijet koji nam se nudi, poetski-izmaštan", rekla je Danka Radić otvarajući prvu samostalnu izložbu Snježane Mayer pod nazivom "Cogito ergo sum" koja se u atriju Muzeja grada Trogira može posjetiti do 12. listopada.

Naslov opusa "Mislim dakle jesam" provlači se kroz svaki slikaričin rad, za koji koristi kombiniranu tehniku (akril na platnu na kojem aplicira metal, drvo, tekstil...). Autorica razmišlja te svoja razmišljanja i viđenje svijeta stavlja na platno, drvo, papir. Svoju potrebu za punoćom doživljavanja i slikanja, kao i svoja nastojanja na transcendiranju stvarnosti, Snježana iskazuje i riječima, u svojim pjesmama, kazala je Radić.

Ponosna na svoju prvu samostalnu izložbu, nazočnim ljubiteljima likovne umjetnosti, nakon nastupa KUD-a Lečevica koji je ojkavicom uveličao večer, obratila se i sama autorica pročitavši jednu od svojih pjesama koje "niže" na papir paralelno sa slikanjem.

Inače, Snježana Mayer rođena je u Splitu 1962. godine. Grafički dizajn završila je u rodnom gradu. Bavi se tapiserijama, makrameom, izradom nakita, osmišljavanjem loga i vizualnih identiteta.

Radila je na restauraciji HNK Split i s Goranom Smojderom na replici portala trogirske katedrale. Velik broj njenih radova darovano je u humanitarne crkve te župi Gospe od Ružarija u Segetu Donjem, mjestu gdje živi i stvara. Članica je Likovne udruge Trogir, s kojom je sudjelovala  na brojnim likovnim kolonijama i skupnim izložbama.

{gallery}izlozba06.10{/gallery}

HomeKULTURAVečer poezije s Dunjom Kalilić: Haiku o Trogiru Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala